0 comments

Merită să cumperi un OLED? Cinci motive să investești într-un TV LG OLED – Ziarul de Iaşi

by on 27 ianuarie 2020
 

Specialiștii spun că televizoarele OLED sunt printre cele mai bune pe care le poți cumpăra. Dacă ai în vedere să cumperi un televizor nou, este posibil să te întrebi dacă merită un televizor OLED? Ghidul LG OLED evidențiază cinci motive pentru care această tehnologie merită.

1. OLED utilizează o tehnologie TV complet nouă

Televizoarele au folosit aceeași tehnologie în ultimii zece ani. Calitatea imaginii a fost îmbunătățită prin trecerea de la rezoluția HD la 4K și utilizarea de întunecare locală. Ecranele LCD / LED stau la baza tuturor – folosind o iluminare de fundal pentru a ilumina pixeli.

Televizoarele LG OLED sunt complet diferite. Nu au nevoie de iluminare de fundal. Acestea folosesc pixeli cu auto-iluminare, care se pot opri complet, fără să treacă nicio lumină prin ei. Acest lucru este motivul fundamental pentru care televizoarele OLED sunt atât de bune.

2. Este cel mai bun mod de a vedea spațiul de acasă

Spațiul cosmic ne-a captivat încă din ziua în care omul a mers prima dată pe Lună. Dar cei mai mulți dintre noi nu îl vom putea vedea decât pe ecranul televizorului. Spațiul este negru, punctat cu stele strălucitoare și planete. Televizoarele LG OLED oferă cel mai profund negru, astfel încât spațiul să pară cu adevărat spațiu. Stelele par și mai strălucitoare și mai definite. Acesta este motivul pentru care canalul TV UHD al NASA, Harmonic, spune că tehnologia OLED „îi apropie pe oameni de experiența de a fi în spațiu”.

3. OLED este o modalitate uimitoare de a te bucura de 4K

Există o mulțime de confuzii în jurul diferitelor televizoare. Mulți oameni întreabă lucruri de genul: este OLED mai bun decât 4K?

Răspunsul este că nu este o alegere: toate televizoarele OLED sunt astăzi 4K. Însă televizoarele 4K nu sunt toate OLED.

De ce asta? OLED este un tip de ecran, în timp ce 4K este o rezoluție de ecran. Orice tip de ecran – fie el OLED sau LED – poate avea rezoluție 4K. Și, cu o mulțime de conținut 4K pe Netflix sau HBO Go, OLED TV este un mod incredibil de urmărit.

4. Nu are nevoie de conținut 4K pentru a arăta uimitor

Cea mai bună modalitate absolută de a privi la un televizor LG OLED este cu conținut HDR 4K. Cu toate acestea, televizorul arată în continuare incredibil chiar atunci când vei viziona filme și emisiuni obișnuite.

Acest lucru se datorează faptului că tehnologia ecranului OLED nu se bazează pe rezoluție și HDR pentru a oferi culori negre mai profunde și un contrast incredibil. Așa că aproape orice vei urmări la un TV LG OLED va arăta grozav.

5. Întreaga familie are o priveliște minunată

Cel mai bun loc pentru a sta față de un televizor – așa-numitul „punct dulce” – este chiar vizavi de ecran. Dar când te uiți la TV cu familia sau cu un grup de prieteni, un loc bun pentru toată lumea poate fi o provocare.

Cu un televizor LG OLED, te poți bucura de aceeași calitate a imaginii indiferent de locul în care stai, datorită tehnologiei cu unghi larg de vizualizare a ecranului.

Cu televizoare obișnuite, culoarea se estompează pe măsură ce te miști spre partea laterală a ecranului, dar televizoarele LG OLED oferă unele dintre cele mai largi unghiuri de vizualizare.

Citeste stirea completa