0 comments

Microsoft îmbrățișează iarăși PC Gaming – Zona IT

by on 2 iunie 2019
 

Este o vreme bună pentru gaming pe PC. Nu doar pentru că avem parte de hardware nou în viitorul apropiat ce promite să fie foarte bun, dar și pentru Microsoft a decis să îmbrățișeze din nou această platformă. Prin coincidență, această îmbrățișare are loc tot la finalul unei generații de console, la fel ca ultimele două ori, dar poate de această dată rezultatul va avea mai puține nefericite pe termen lung.

Phil Spencer, șef al diviziei de jocuri la Microsoft, anunță câteva schimbări foarte importante pentru modul în care compania gestionează jocurile sale. În primă fază, veți vedea pe Steam jocurile Age of Empires Definitive Edition. Acestea sunt variantele refăcute ale RTS-urilor clasice, primul dintre care este deja lansat de ceva vreme pe Microsoft Store, și ca urmare nejucat. Veți mai găsi pe Steam în viitor și Gears of War 5, asta pentru cei care mai țin minte că a existat și un al patrulea joc din serie. Poate că vă întrebați dacă asta înseamnă că singurele jocuri care chiar ar merita folosirea lui Microsoft Store, cele din seria Forza, vor sosi pe Steam. Poate că vom primi un răspuns la E3, fiindcă deocamdată nu s-a pomenit nimic despre ele.

O altă schimbare importantă afectează direct magazinul de jocuri Microsoft, și presupune permiterea vânzării de aplicații în formatul ordinar Win32, în locul UWP-ului de acum. Asta înseamnă că jocurile vândute pe magazinul respectiv nu vor mai fi net inferioare versiunilor de pe orice alt serviciu de distribuție digitală. Deși UPW are anumite avantaje, precum securitatea sporită, duce lipsă de suport pentru lucruri destul de importante pentru jocuri, precum mod-uri, Vulkan sau orice alt sistem de operare în afară de versiune recentă a lui Windows 10.

În cele din urmă, mai vine și vestea că Xbox Game Pass va sosi pe PC. Veți avea la dispoziție în viitorul apropiat posibilitatea de a plăti o taxă lunară fixă pentru a primi acces la un număr măricel de jocuri pe care le puteți butona de zor, până ce expiră abonamentul.  Mai multe detalii vor fi dezvăluite la E3. Nu de alta, dar Xbox Game Pass include, în varianta sa pentru consolă, și jocuri de Xbox 360 ce probabil nu vor fi disponibile pentru PC.

Toate aceste lucruri sună foarte bine, foarte frumoase, dar merită subliniat că este a treia oară când Microsoft promite marea cu sarea. Ultimele două ori ne-am trezit pe cap cu surprize neașteptate, precum GFWL, așa că ar fi bine să stăm și să așteptăm, pentru că entuziasmul nu a fost benefic până acum.

[PC Gamer]

Citeste stirea completa