0 comments

Microsoft şi Sony lucrează împreună la o cameră cu AI pentru magazine, industria auto, detecţie facială – Mobilissimo.ro

by on 20 mai 2020
 

Microsoft şi Sony sunt inamici în segmentul de console, unde se duelează prin produsele Xbox şi PlayStation, dar iată că au găsit un segment în care pot colabora. E vorba despre o cameră pe bază de AI, iar cei doi giganţi au început un proiect de acest tip împreună.

E vorba aici despre tehnologie smart camera, iar Microsoft pune la bătaie tehnologia cloud AI Azure integrată pe senzorul Sony IMX500 anunţat săptămâna trecută. Acel senzor a fost promovat că ideal pentru mediul industrial, pentru securitate, pentru magazine şi scanare facială. Cu ajutorul procesării din cloud Microsoft Sony va extra informaţii utile din camerele inteligente, care ar putea ajunge şi la bordul unor automobile deştepte.

Sony va crea pe viitor şi o aplicaţie specială Smart Camera bazată pe tehnologia Microsoft, care creşte capacitatea de video analytics pentru clienţii enterprise. Practic vom avea o cameră capabilă să detecteze rapid subiecţi, să îi analizeze şi identifice. Vorbim despre un senzor stacked cu engine AI şi cu memorie integrată.

Recunoaşterea AI se face direct pe cameră, fără nevoia de conexiune online, deci scăpăm de îngrijorările legate de privacy. Video analytics înseamnă printre altele analizarea comportamentului unui client în magazine, dar şi camere smart pe automobile, care vor interpreta mediul din jur în timpul şofatului.

Citeste stirea completa