0 comments

Microsoft Surface Duo este o colecție de bug-uri conform primelor recenzii; L-am numit DOA de acum un an! – Mobilissimo.ro

by on 12 septembrie 2020
 

Pe 1 octombrie 2020 se împlineşte un an de când Microsoft a anunţat Surface Duo. E departe de conceptele de Surface Phone pe care le tot văzusem încă pe vremea când Microsoft avea Nokia în portofoliu şi părea DOA de la primă privire. Acum produsul a sosit, se poate cumpăra în SUA la 1400 de dolari şi primele recenzii nu arată bine deloc. Le detaliem mai jos.

Surface Duo

Microsoft Surface Duo propune o alternativă la telefoanele pliabile, dar una care oferă două ecrane, cu o balama masivă şi un format… ciudat. Telefonul rulează Android, dar cu un launcher Microsoft şi e mai subţire decât prototipul prezentat în 2019. În acelaşi timp nu are camera principală, ci doar una frontală de 11 MP.

Vine cu două ecrane de 5.6 inch, procesor Snapdragon 855, 6 GB RAM şi o baterie minusculă, de doar 3577 mAh. Ce îi lipseşte? NFC, încărcare wireless, 5G, slot microSD, jack audio.

Ce zic recenziile? Am făcut o colecţie de probleme mai jos:

  • iconurile din bara de status se mişcă 
  • tastatura apare din senin şi neactivată de utilizator  
  • gesturile de navigare sunt ignorate
  • Surface Duo începe să fie lent din senin 
  • wallpaper-ul dispare 
  • nici unul din ecrane nu porneşte uneori
  • aplicaţiile rămân în mod Portrait şi când ecranul e rotit 

E drept că majoritatea problemelor se pot rezolva cu actualizări, dar nu poţi livra un produs astfel. Iar dacă vrei să îi creşti productivitatea, ai nevoie de un Surface Pen, cumpărat separat. Pe cât de revoluţionară a fost Microsoft cu mai toate produsele Surface, pe atât de greu a dat chix cu acest produs, care pare extras din epoca Steve Ballmer.

Citeste stirea completa