0 comments

Mihai Chirica răspunde criticilor USR-PLUS: Am dreptul să-mi aleg mireasa potrivită. Această mireasă a fost PNL / Nu sunt traseist

by on 26 august 2020
 

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, ales din partea PSD și candidat PNL pentru un nou mandat, spune că, din punctul său de vedere, nu este traseist politic întrucât nu a plecat din PSD, ci a fost exclus. Despre intrarea sa în PNL, Chirica afirmă că are dreptul să îşi aleagă “mireasa potrivită”.

Mihai Chirica a fost exclus din PSD în 2018 și candidează acum din partea PNL pentru un nou mandat, liberalii fiind criticați dur de USR-PLUS pentru această decizie.

“Ştiu că doare că nu sunt în PLUS sau USR sau nu ştiu unde. M-am dus în PNL pentru că a fost un act de voinţă. Eram necăsătorit. Am dreptul să-mi aleg mireasa pe care o consider potrivită. Acea mireasă a fost PNL. Am ales, m-a acceptat şi m-am căsătorit cu ea pe data de 7 martie 2020, imediat după comemorarea cutremurului din 4 martie 1977. Aceasta e alegerea mea şi mi-o asum, şi nimeni nu poate să mi-o conteste. M-am căsătorit cu partidul cu care am vrut eu”, a răspuns primarul Mihai Chirica jurnaliştilor atunci când a fost întrebat despre criticile aduse de copreşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş privind politica de cadre făcută pe plan local de PNL Iaşi.

Mihai Chirica a vorbit din nou despre faptul că a fost unul dintre cei care au avut curajul să îl critice public pe liderul PSD la acea vreme, Liviu Dragnea, fapt care a avut drept consecinţă excluderea sa din PSD, scrie Agerpres.

“Nu vreau să îi reamintesc domnului Cioloş, pentru că ştie foarte bine, eu nu am plecat din PSD. Eu am explodat în PSD. Cred că am fost singurul kamikaze din ultimii 30 de ani care am arătat că acest partid este pe un drum greşit. Nu vreau să mă laud, cel puţin să nu o fac eu, cred că aşa am devenit şi erou naţional şi european în politica românească care părea complet compromisă. Aş vrea să văd câţi au reuşit să aibă vreo reacţie la acea vreme, atunci când România fierbea, fără nişte declaraţii sforăitoare de genul ‘să fie bine ca să nu fie rău’. Câţi şi-au pus pielea la bătaie? Câţi au spus renunţ la funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, de preşedinte la nivel judeţean, de preşedinte al Organizaţiei Municipale, şi pe punctul de a renunţa aproape şi din funcţia de primar, pentru a arăta că lucrurile nu merg în direcţia cea bună?”, a susținut primarul Mihai Chirica.

La fel ca liderul PNL Iaşi, ministrul Costel Alexe, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, Mihai Chirica a acuzat Alianţa USR-PLUS că are la nivel local o colaborare tacită cu PSD.

“Îmi pare rău de Cosette Chichirău (copreşedinte USR PLUS Iaşi şi candidat la Primăria Iaşi – n.r). A fost atrasă într-o capcană penibilă. (…) Între USR şi PSD la Iaşi este o alianţă nescrisă, nedeclarată, dar vizibilă. Între USR şi PNL la nivel naţional există de asemenea o alianţă, dar o alianţă pozitivă, a dreptei. La Bucureşti PNL a renunţat la foarte multe prin numirea candidaţilor în favoarea USR PLUS. A făcut-o conştient că este nevoie să acumuleze toată energia dreptei în susţinerea lui Nicuşor Dan”, a spus primarul Mihai Chirica.

El nu a exclus posibilitatea de guverna pe plan local cu USR-PLUS, după 27 septembrie.

“După 27 septembrie va trebui să ne întâlnim, să ne punem la masă şi să ne gândim ce este mai bine pentru ieşeni. Şi atât. Şi voi alege soluţia optimă pentru ieşeni, nu pentru primar. Pentru că primarul e trecător, dar ieşenii sunt veşnici”, a mai spus primarul Chirica.