0 comments

Ministrul Muncii acuză USR că vrea „sărăcirea populației”. Budăi: Avem soluția legală pentru majorările din pachetul social

by on 27 decembrie 2021
 

​​Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), acuză USR că vrea „sărăcirea populației”, susținând că atacarea bugetului la CCR are o singură explicație, respectiv că USR-ului nu-i pasă de pensionari, salariați și copii.

„Le transmit cetăţenilor români, să stea liniştiţi, am găsit soluţia legală. Ne-am implicat, PSD, coaliţia, avem soluţia legală şi vom plăti majorările aşa cum am convenit în pachetul social, prin OUG-urile adoptate şi prin bugetul pe 2022”, a spus ministrul Budăi, la Antena 3.

Marius Budăi a comentat şi prevederea din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă privind auditul pe legea pensiilor.

”Nu îmi explic de ce avem nevoie de consultanţă de milioane de euro pentru o lege a pensiilor care a fost scrisă de specialiştii din casele de pensii. De ce să nu îi dăm pentru digitalizare, pentru alocaţiile copiilor. De ce să dăm atâţia bani pe consultanţă, numai cei de la USR ştiu”, a spus ministrul Muncii, criticând modul în care fostul ministru Cristian Ghinea a negociat acest plen de redresare.

Ministrul Budăi a anunţat că în luna ianuarie va avea o discuţie cu comisarul european pentru muncă, despre aceste jaloane cuprinse în PNRR. USR a atacat la Curtea Constituţională proiectul bugetului de stat pe 2022. Sesizarea celor de la USR va fi analizată de judecători pe 29 decembrie.