0 comments

Moment de sinceritate al lui Cîțu, întrebat despre actul adițional la protocolul Coaliției: Nu aduce ceva nou / Sunt mai multe puncte, poate trebuiau clarificate, să fie toată lumea mulţumită

by on 21 aprilie 2021
 

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat miercuri că, din punctul său de vedere, completarea protocolului coaliţiei de guvernare nu aduce nimic nou, rolul fiind acela de a face aduce clarificări ca „să fie toată lumea mulțumită”.

“Rolul acestui protocol nu este de a îngreuna guvernarea, ci este acela de a face lucrurile să meargă mai uşor. Acesta este rolul acestui protocol. Sunt acolo mai multe puncte, poate trebuiau clarificate, să fie toată lumea mulţumită. Era nevoie de o clarificare. Dar rolul este de a face lucrurile (…) în coaliţie mai simplu. Până la urmă, deciziile politice sunt decizii politice, deciziile guvernamentale se iau în Guvern”, a afirmat Cîţu,citat de Agerpres.

El a precizat că “nimeni nu vrea să facă remanieri”, pentru că “remanierile sau revocările sunt o situaţie extremă”.

Întrebat dacă acest protocol semnat de liderii coaliţiei aduce ceva nou, premierul a răspuns: “Din punctul meu de vedere, nu”.

“Prerogativele constituţionale ale premierului rămân aceleaşi”, a punctat Florin Cîţu.