0 comments

Motorola RAZR 5G este acum oficial; Pliabilul cu clapetă primește procesor Snapdragon 765G, 5G și noutăți pentru ecranul extern – Mobilissimo.ro

by on 9 septembrie 2020
 

La mijloc de săptămână vine iată lansarea unui nou smartphone pliabil, model cu clapetă intitulat Motorola RAZR 5G pe care îl puteți admira în imaginile din cadrul articolului de față. Este succesorul lui RAZR 2019 și la prima vedere noutățile vizuale nu sunt atât de mari, fiind mai degrabă vorba despre un upgrade hardware. Ce se schimbă, ce aduce nou și ce știe să facă acum ecranul extern Quick View aflați din rândurile de mai jos! 

Design 

Începem să vorbim despre design unde așa cum spuneam și mai sus, noutățile nu sunt uriașe. Ce ne dezvăluie Motorola este că RAZR 5G adoptă acum o bărbie redusă, o balama regândită și o carcasă realizată din aluminiu seria 7000 și sticlă 3D. Telefonul rezistă la până 200000 de gesturi de închidere-deschidere ale clapetei și potrivit testelor realizate, un utilizator ar deschide clapeta de aproximativ 40 de ori pe zi – ceea ce înseamnă că în 5 ani se va atinge nivelul de 200.000 închideri/deschideri. 

Motorola RAZR 5G

RAZR 5G are o protecție specială împotriva zgârieturilor, dar și protecție împotriva picăturilor de apă. Poate fi găsit acum pe nuanțele Polished Graphite (Gri), Liquid Mercury (Argintiu) și Blush Gold (Auriu). Deși bărbia specifică RAZR este redusă, dimensiunile pliabilului cresc în comparație cu cele ale predecesorului, ajungându-se la o grosime de 7.9 mm închis, respectiv 16 mm închis pe RAZR 5G vs. 6.9 mm deschis și 14 mm închis pe RAZR 2019. Greutatea scade de la 205 grame la 192 grame. 

Display-uri

Mai departe avem display-urile pe listă, capitol la care privind lista oficială de specificații și imaginile, nu se întâmplă schimbări. Avem același ecran extern g-OLED de 2.7 inch cu rezoluție de 800 x 600 pixeli, dar și același ecran intern pliabil P-OLED de 6.2 inch cu rezoluție FHD+ ca pe RAZR 2019. Nu avem încă date despre raportul corp-ecran, dar cel mai probabil rămânem la același nivel de 70.2%.

Motorola RAZR 5G

Nu există nici informații despre protecția ecranului pliabil, astfel că sunt șanse mici ca aici să fie vorba despre o protecție UTG din sticla ultra-subțire ca pe rivalul Galaxy Z Flip. Bretonul ecranului intern rămâne la posturi. 

Hardware

Motorola RAZR 5G

O mare noutate o regăsim la interior, acolo unde procesorul Snapdragon 710 de pe predecesor este înlocuit cu un Snapdragon 765G. De asemenea, în loc de 6 GB RAM primim acum 8 GB, iar spațiul de stocare crește de la 128 GB la 256 GB. Acum avem și 5G, iar bateria bifează un mic upgrade de la 2510 mAh la 2800 mAh. Tehnologia de încărcare rapidă rămâne aceeași – TurboPower 15W. 

Specificații:

 • Display intern: P-OLED 6.2 inch, FHD+
 • Display extern: G-OLED 2.7 inch, 800 x 600 pixeli, 370 ppi
 • Procesor: Snapdragon 765G
 • Configurații: 8 GB RAM + 256 GB stocare
 • Cameră selfie: 20 mpx
 • Cameră spate: 48 mpx, f/1.7, OIS, Quad Pixel, telemetru laser
 • SIM: nano-SIM + e-SIM
 • Conectivitate: 5G, LTE, Wi-Fi dual-band, NFC, USB-C (3.1), Bluetooth 5.0
 • Baterie: 2800 mAh, încărcare la 15W
 • Altele: scanner de amprente în spate
 • Dimensiuni cu clapeta închisă: 91.7 x 72.6 x 16 mm
 • Dimensiuni cu clapeta deschisă: 169.2 x 72.6 x 7.9 mm
 • Greutate: 192 grame

Cameră foto

Schimbări se petrec și la capitolul cameră foto, unde deși nu avem parte de un setup dual precum se vehicula inițial – ni se pune pe masă un senzor mai potent. Este vorba despre o cameră de 48 mpx cu OIS (stabilizare optică a imaginii), deschidere f/1.7, pixeli de 1.6μm și telemetru laser pentru o focalizare mai rapidă și precisă. Acest senzor dispune de tehnologie Quad Pixel prin care livrează fotografii de 12 mpx detaliate și el poate fi utilizat și pentru fotografierea selfie atunci când clapeta este închisă.

Motorola RAZR 5G

Aici sunt disponibile moduri precum Group Selfie, Portrait, Spot Color sau Camera Cartoon. Veți putea filma 4K la 30 fps în 16:9 sau 21:9, dar și Full HD la 30/60fps în 16:9, 21:9. Se oferă și captură slow-mo FHD la 120fps, dar și HD la 240fps. La interior în acel breton avem și o cameră frontală de 20 mpx cu tehnologie Quad Pixel. 

Funcții speciale

În această secțiune vorbim despre gesturile de navigare asociate display-ului extern Quick View, gesturi care au fost actualizate și care potrivit Moto permit accesul rapid la funcțiile favorite. Pe acest ecran vom avea acum o bară de navigare în zona inferioară care imită gesturile din Android 10 pentru a ajunge rapid la home screen printr-un simplu swipe în sus. Putem accesa camera printr-un swipe la dreapta, sau aplicațiile prin swipe stânga.

Motorola RAZR 5G

Tot aici avem suport pentru răspunsul la SMS-uri folosind Speech-to-Text sau Smart Replay, sau folosind direct tastatura completă din ecranul Quick View. De asemenea, putem accesa navigarea turn-by-turn Google Maps, dar și alte aplicații. Moto a inclus aici 8 aplicații care funcționează perfect cu ecranul extern și anume: Camera, Mesaje, Calculator, Keep, Google News, Google Home și YouTube. Puteți adăuga și alte aplicații prin oferirea permisiunii de a rula pe acest ecran Quick View. 

Preț și disponibilitate

În România, noul Motorola razr 5G va fi disponibil din această toamnă la prețul recomandat de 6999 lei.

Citeste stirea completa