0 comments

Motorola RAZR 5G Unboxing: fashion phone pliabil cu clapetă pentru nostalgici, acum cu 5G – Mobilissimo.ro

by on 24 septembrie 2020
 

Motorola a lansat în ultima săptămână un nou telefon pliabil cu clapetă numit RAZR 5G, parte a seriei RAZR. Este succesorul lui Motorola RAZR 2019, pe care îl testam în noiembrie 2019 în cadrul unui hands on la Londra. Fast forward spre 2020, când primim un fashion phone cu format în mare similar, dar cu câteva schimbări de design şi ascensiunea în zona specificaţiilor ultra high midrange. Miezul este un procesor Snapdragon 765G, ca de obicei.

Terminalul este un fashion phone pentru nostalgici şi dive, care îmbină ecranul pliabil cu un design pe bază de clapetă. Am scos telefonul din cutie mai jos. Motorola RAZR 5G costă 6.999 lei la Altex şi vine cu un cadou sub forma unui ceas Moto 360. Se trage din viţă nobilă a telefoanelor RAZR care făceau senzaţie acum un deceniu, prin talia redusă şi ergonomia lor, doar că este adus în prezent de dotări mai proaspete. Cutia e pe măsură, are forma unui dom în care stă boss-ul unui joc video. Îi lipseşte doar iluminarea de sus şi ochiul lui Sauron. Este o cutie din care faci unboxing pe verticală, ceea ce am făcut şi noi în video.

Motorola RAZR 5G

Telefonul se află pe un suport special, cu clapeta deja deschisă, iar în spate avem un soi de “etui” ca la ochelari, doar că aici conţinând accesoriile. E vorba despre o pereche de căşti premium, cu conector USB-C şi cablul împletit, dar şi acele “ancore” pentru urechi. Avem şi dopuri interschimbabile, cablu USB-C la pachet, încărcător de 18W, manual şi cheiţa pentru slotul SIM. Odată scos de pe piedestalul său, terminalul se prezintă cu o abordare familiară celor care au pus mâna pe RAZR-ul de anul trecut.

Motorola RAZR 5G

Mi se pare că atrage mai puţine amprente, are bărbia mai mică şi cititorul de amprente a fost mutat de pe acea bărbie în spate. Este şi mai uşor la 192 de grame, faţă de predecesorul de 205 grame. Măsoară 7.9 mm în talie deschis şi 16 mm închis. Acest clamshell este cu siguranţă îngust odată deschis, faţă de telefonul clasic de 6+ inch de pe piaţă, dar şi lung, pretat la un scrolling infinit pe Instagram şi Facebook. Vine pe nuanţele Polished Graphite, Liquid Mercury, Blush Gold şi e protejat contra stropirii.

A fost supus la un test de stres care implică 200.000 de plieri, echivalentul a 40-50 de plieri pe zi timp de 5 ani. Ecranele au rămas în mare cam la fel ca la predecesor:

  • cel intern, P-OLED de 6.2 inch, cu rezoluţie de 2142 x 876 pixeli
  • cel extern, g-OLED, de 2.7 inch, cu rezoluţie de 800 x 600 pixeli

Balamaua este acum întărită, mai rezistentă şi folosește oţel inoxidabil şi două capete care ies în relief puţin cam mult, dacă mă întrebaţi pe mine. Avem şi o ramă din aluminiu, dar şi sticlă pe faţă şi spatele telefonului, când este închis. Când e deschis, zona frontală se prezintă acoperită cu o protecţie din plastic. Atrage amprente şi grăsime, era inevitabil, dar parcă e mai uşor de curăţat decât la Galaxy Z Fold 2 5G. Faţă de alte telefoane pliabile, aici nu se vede şi simte pliul din mijlocul ecranului.

Motorola RAZR 5G

La interior se află un procesor Snapdragon 765G, văzut de noi pe telefoane ca OnePlus Nord, Moto G 5G Plus şi Oppo Reno 3 Pro 5G. Avem şi 8 GB RAM, 256 GB stocare şi baterie de 2800 mAh cu încărcare la 18W. RAZR 2019 avea o baterie de 2510 mAh. Camera rămâne singulară, dar trece la 48 MP, combină 4 pixeli în 1 pentru poze de 12 MP mai clare şi are deschidere F/1.7, PDAF şi stabilizare optică. Filmează în 4K şi aduce şi bliţ LED.

Camera selfie rămâne într-un breton cam mare pentru pretenţiile lui 2020 şi oferă o rezoluţie de 20 MP. Nu avem jack audio, dar avem un difuzor jos, lângă portul USB-C şi slotul SIM, care nu pare niciodată închis complet, un neajuns de finisaj poate. Pe partea de conectivitate avem 4G şi 5G, dar şi WiFi dual bandd, Bluetooth 5.1, GPS, NFC, Glonass 4G şi 5G. Pentru securitate există un cititor de amprente în spate, amplasat cam jos aş spune şi niciodată la îndemână. Îi stătea mai bine pe bărbie la predecesor.

Handsetul rulează Android 10 cu My UX cel personalizabil de la Moto şi cu un AOD disponibil pe ecran extern. Acest display Quick View are acum extra funcţii faţă de RAZR 2019, dincolo de viewfinder foto şi notificări. Puteţi folosi YouTube, răspunde la mesaje, prelua apeluri şi folosi multe alte aplicaţii. Mi se pare şi că butoanele laterale sunt extrem de mici şi subţiri, mai ales cel Power, pe care aproape că nu îl găsesc, fiind mic cât o treime de bomboană Tic-Tac tăiată de Unchiul Scrooge cel zgârcit.

Vom reveni cu review dar deocamdată pot spune că acest telefon aduce un upgrade mai degrabă de specificaţii, decât de design faţă de predecesor. E parcă mai versatil şi prietenos la pliere şi sunt tare curios să îi testez camera. Ecranul principal e luminos, dar salturile mari de luminozitate se fac după 80% Brightness. Revenim cu review!

Motorola RAZR 5G, prețuri actualizate:

  • Altex
  • Orange
  • Vodafone
  • Compari

Motorola RAZR 5G Unboxing

Citeste stirea completa