0 comments

Mozilla Firefox prezintă o nouă versiune și promite că devine semnificativ mai rapid – Ziarul de Iaşi

by on 22 mai 2019
 

După Google Chrome, Mozilla Firefox este unul dintre cele mai populare și mai rapide browsere de internet. Asta nu înseamnă însă că nu există loc de îmbunătățiri.

Cei de la Mozilla au publicat în ultimele 24 de ore o nouă versiune de Firefox. Dacă promisiunile dezvoltatorului se confirmă, această iterație a browserului ar trebui să fie semnificativ mai rapidă decât oricare alta lansată anterior. În teorie, odată cu lansarea versiunii Quantum de anul trecut, browserul a devenit semnificativ mai rapid, dar se pare că nu a fost suficient. În final, utilizatorii vor avea de câștigat din aceste schimbări, iar acesta este cel mai important aspect.

Pentru a face Mozilla Firefox mai rapid, creatorii browserului au încercat să transforme într-o prioritate anumite aspecte din lista de ”to-do” a unui site. În practică, au analizat diversele componente ale paginilor web și le-au întârziat pe cele care nu sunt fundamentale pentru afișarea rapidă a conținutului vizual. Astfel, utilizatorii vor trăi cu impresia că o pagină web s-a încărcat mai repede și pot naviga mai repede pe ea, chiar dacă, în fundal, nu este încărcată complet.

Efortul din spatele acestor mecanism de analiză a priorităților a fost semnificativ. A implicat întârzierea anumitor scripturi pentru elemente de care utilizatorii nu au nevoie instant. În cazul unui formular, de exemplu, întâi vei vedea câmpurile pe care le poți completa manual și abia ulterior vor fi disponibile datele salvate în browser ce pot fi completate automat prin intermediul modulului de auto-fill.

Mai multe, pe playtech.ro

Citeste stirea completa