0 comments

Mozilla promite îmbunătăţirea performanţelor Firefox cu până la 80 la sută – PUBLIKA TV

by on 21 mai 2019
 

Mozilla promite îmbunătăţirea performanţelor Firefox cu până la 80 la sută
Foto: betanews.com

Disponibilă deja pentru instalare sau actualizare, ultima revizie Firefox include optimizări care îmbunătăţesc cu 40-80% viteza de încărcare a paginilor web. În plus, cei care obişnuiesc să păstreze un număr mare de tab-uri deschise vor fi încântaţi să ştie că browser-ul suspedă acum tab-urile rămase nefolosite, economisind memorie RAM şi procesor, cu efecte benefice mai ales în cazul sistemelor laptop.

Pentru scurtarea timpului de aşteptare la pornirea aplicaţiei, Firefox va sări peste etape neesenţiale şi întârzia încărcarea anumitor script-uri, utilizatorul putând accesa site-ul dorit mai devreme, scrie go4it.ro.

La partea de securitate, Firefox blochează de acum urmărirea activităţii la navigare web prin procedeul de amprentare digitală. Opţional, la secţiunea Content Blocking din meniul Settings putem bifa şi blocarea plugin-urilor pentru generarea de criptomonede.

Funcţia Private Mode din browserul Firefox nu mai necesită la fiecare utilizare introducerea manuală a parolelor pentru conturile online de care ne folosim. Salvarea parolelor şi accesarea acestora din managerul de parole Firefox funcţionează la fel ca în modul de navigare normal (doar istoricul sesiunii nu este păstrat). În plus, utilizatorii pot alege add-on-uri şi extensii pe care să le aibă disponibile şi în Private Mode, dacă sunt siguri că acestea nu prezintă un risc de securitate prea mare.

Pe aceeaşi temă

Citeste stirea completa