0 comments

Mutare de ultimă oră a PSD: moțiunea împotriva lui Tudorel Toader, dezbătută și votată miercuri în Senat / Tăriceanu, la discuții cu Dragnea

by on 16 aprilie 2019
 

​PSD vrea ca moțiunea împotriva lui Tudorel Toader să fie dezbătută și votată miercuri în Senat. Motivul: un vot de blam pentru ministrul Justiției în aceeași zi în care, în CEX, social-democrații ar urma să-i retragă acestuia sprijinul politic, forțându-i astfel mâna Vioricăi Dăncilă să-l remanieze.

UPDATE 15:30 Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, partid care-l susține pe Toader, se află la o discuție cu Liviu Dragnea, în biroul acestuia din urmă.

Surse social democrate au declarat pentru Hotnews.ro că remanierea lui Tudorel Toader este iminentă iar social democrații iau în calcul mai multe variante pentru portofoliul de la Justiției. Printre numele vehiculate se numără Eugen Nicolicea dar și Rober Cazanciuc.

CITEȘTE ȘI: Tensiuni în PSD. Dragnea îl vrea plecat pe Toader și pune presiune pe Dăncilă/ Cine ar putea să-l înlocuiască pe Toader la ministerul Justiției

De precizat este că deși inițial Dragnea dorea să amâne remanierea dupa sărbători, strategia a fost schimbată rapid. Potrivit surselor citate, în interiorul PSD există tensiuni, Liviu Dragnea având informații că premierul Viorica Dăncilă face opoziție și adună adepți.

Liderul PSD este nemulțumit de faptul că premierul Viorica Dăncilă l-a susținut pe ministrul Justiție chiar și după acesta a refuzat să promoveze legile justiției. Sursele citate susțin că nu s-a decis pănă la acestă oră dacă lista miniștrilor remaniați va fi una extinsă.

Remanierea lui Tudorel Toader va fi decisă miercuri, în Comitetul Executiv al PSD unde social democrații intenționează să-i retragă sprijinul politic și, astfel să-i forțeze mâna premierului Viorica Dăncilă. Pe lista scurtă a posibililor înlocuitori ai lui Tudorel Toader se află parlamentarii PSD Eugen Nicolicea, Robert Cazanciuc, Șerban Nicolae și Nicușor Halici.