0 comments

Negocieri PNL-UDMR pentru formarea guvernului. Kelemen: Am discutat dacă putem continua împreună guvernarea. Răspunsul e da / Când ar putea avea loc votul în Parlament

by on 22 octombrie 2021
 

O primă rundă de negocieri PNL-UDMR pentru guvernul minoritar condus de Nicolae Ciucă a avut loc vineri, liderii celor două partide spunând că nu s-a discutat încă despre împărțirea portofoliilor. „Am discutat dacă putem continua împreună guvernarea. Răspunsul a fost da”, a afirmat Kelemen Hunor.

Florin Cîțu a afirmat că, cel mai probabil, noul guvern va cere votul Parlamentului joi.

Întrebat de ce au eliminat USR din noua formulă de guvernare și au pactizat cu PSD pentru susținerea Cabinetului Ciucă, liderul PNL, Florin Cîțu, a susținut din nou că USR este cel care a provocat criza politică.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat oficial, joi, că a decis să îl desemneze pentru funcția de premier pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă, șeful statului declarându-se „mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare”.

Iohannis a făcut anunțul alături de Ciucă, acesta spunând că va negocia cu „toate forțele” responsabile pentru ca guvernul propus să fie aprobat în Parlament.

După ce președintele Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor nominalizarea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, se pregătește guvernare minoritară cu susținerea PSD în Parlament. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că planul era deja parafat, iar funcțiile au fost deja împărțite între PNL-PSD și UDMR. Pesediștii nu vor nominaliza oameni în Guvern, dar vor primi șefia Camerei Deputaților. Premiu de consolare pentru Cîțu va fi șefia Senatului.