0 comments

Netgear Nighthawk M1 – Router-ul perfect atunci cand nu esti acasa!

by on 11 august 2018
 

Netgear Nighthawk M1 este primul hot spot portabil capabil sa atinga viteze de 1Gb/s in reteaua 4G. Acesta este capabil de aceste viteze care sunt demne de reteaua 5G conectandu-se simultan la cinci benzi de retea, 700MHz, 900Mhz, 1800Mhz, 2100MHz si  2600MHz, in reteaua Telstra. Momentan la noi functioneaza normal in 4G cu vitezele specifice retelei unde sunteti abonat.

In interiorul lui Netgear Nighthawk M1 se regaseste un chipset Snapdragon X16 LTE, care permite viteze de upload de 150Mb/s si suporta pana la 20 de dispozitive conectate simultan. M1 poate functiona fara oprire timp de 24 de ore datorita bateriei integrate. Acesta poate face strem media pe alte dispozitive daca alegeti sa introduceti un card microSD in el, practic continutul fiind partajat pe toate dispozitivele conectate la acesta, de asemenea puteti conecta inclusiv alte unitati de stocare externe.

Pe spate regasim si un port LAN gigabite, daca este necesar sa conectati un dispozitiv care necesita cablu, sau daca doriti sa il conectati la un switch sau alt router wifi. Vitezele teoretice pe care le poate atinge acest dispozitiv sunt foarte mari si ne este greu sa incadram Netgear Netgear Nighthawk M1 la hotspot portabil, el fiind cu mult peste tot ce exista pe piata, dar din pacate la noi nu se poate folosi inca la capacitatea sa maxima.

Acesta are in partea superioara un display unde ne sunt afisate diverse detalii despre statusul conexiunii sau parola la wifi. Din setari putem accesa port forwarding, port filtering, controlul parental, blacklist si multe altele, extact ca la un router standalone. Dispozitivul este versatil, avand la dispozitie optiunea interesanta si utila de a conecta un internet rapid pe cablu, iar reteaua 4G sa fie doar de backup, acestea mergand in paralel, pentru a nu exista intreruperi de internet. O functie foarte utila daca sunteti la o conferinta sau daca organizati un eveniment.

Ecranul circular frontal poate semana cu unul care prezinta functie de touch, asta fiind si prima miscare pe care am facut-o cand am vazut acest hotspot, dar din pacate displayul nu este touch, in schimb pentru navigare prin meniul se utilizeaza butonul de power. Bateria integrata este de 5040mAh, chiar daca dispozitivul nu este foarte mare, in plus acesta poate fi utilizat si ca power bank.

Chiar daca nu puteti atinge vitezele de 1Gb/s si 100Mb/s este o viteza notabila care poate fi atinsa daca utilizati o retea buna cu semnal 4G. Cui ii este dedicat acest hotspot? Nu oricarei persoane, deoarece pretul se duce spre 1600LEI. Acesta este un dispozitiv clar dedicat locurilor unde nu exista fibra sau cablu, sau oamenilor de afaceri care doresc net rapid pe laptop si telefon in acelasi timp si  care calatoresc mult.