0 comments

Nintendo a vândut peste 36 milioane de console Switch – Profit.ro

by on 2 august 2019
 
Nintendo a vândut peste 36 milioane de console Switch

Liviu Mihai

scris astăzi, 07:52

Vânzările de console ale Nintendo au crescut în ultimul trimestru, însă profitul companiei a scăzut.

Nintendo a anunțat că a vândut 2,13 milioane de console Switch în al doilea trimestru al acestui an, în creștere cu 13% față de perioada aprilie – iunie a anului anterior.

Cu cele peste 2 milioane de console din Q2 2019, numărul de console Switch vândute de producătorul japonez ajunge la 36,87 milioane.

În aceeași perioadă, veniturile companiei au ajuns la 1,58 miliarde de dolari, cu 2,4 procente mai mult de la an la an. Problema este că profitul companiei din ultimul trimestru, 252 milioane de dolari, este mai mic cu 10,2% decât aceeași perioadă a lui 2018.

Samsung lansează un concurent pentru iPad Pro CITEȘTE ȘI Samsung lansează un concurent pentru iPad Pro

Privind strict consolele Switch, Nintendo are motive să fie optimistă și în ceea ce privește ultimele două trimestre ale anului. Chiar luna aceasta va fi lansată o versiune ușor îmbunătățită a consolei portabile, care va aduce o autonomie mai mare.

Mai departe, pentru septembrie, Nintendo pregătește lansarea unei console numită Switch Lite. Aceasta va avea un format special pentru a putea fi folosită cu o singură mână și este așteptat să coste 200 de dolari, semnificativ mai puțin decât varianta actuală.

Nintendo are o și ofertă atrăgătoare de jocuri pentru perioada vacanței, care include titluri precum Pokémon Sword and Shield, Luigi’s Mansion 3 și un remake al clasicului Legend of Zelda: Link’s Awakening.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
nintendo
switch
console
jocuri

Citeste stirea completa