0 comments

Noaptea Internaţională a Liliecilor, la Muzeul Antipa

by on 22 august 2019
 

Sâmbătă, 24 august 2019 sunteti asteptati, începând cu ora 20:00, în Sala Multimedia de la parterul Muzeului, sa aflați curiozităţi legate de biologia liliecilor, despre cum comunică aceștia cu ajutorul ecolocaţiei, cum se hrănesc, cum se reproduc şi cum hibernează sau chiar să vedeți şi animale naturalizate într-un adăpost artificial. Stickere şi pliante vor fi disponibile pentru toti participantii.

După această prezentare va urma o scurtă pauză, dupa care participantii se vor reîntâlni în curtea muzeului, unde vor incerca sa caute lilieci cu ajutorul detectorului de ultrasunete şi a unor lumini puternice. Curtea Muzeului este un loc preferat de lilieci, deoarece este plină de arbori bătrâni şi căsuţe speciale în care aceştia îşi găsesc adăpost de zeci de ani.

Noaptea Internaţională a Liliecilor este un eveniment educaţional realizat în peste 30 de ţări începând cu anul 1997, iar în București este organizat la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” de Asociația Wilderness Research and Conservation.

Intrarea este liberă iar înscrierea se poate face prin formularul de rezervare https://antipa.ro/rezervari.