0 comments

Noi detalii despre televizorul OnePlus TV: cum se va compara cu Samsung și Sony – Playtech.ro

by on 27 august 2019
 

OnePlus TV se lansează luna viitoare, după ce a făcut subiectul mai multe speculații în ultimele săptămâni. Acum, un set de specificații detaliate a ajuns online.

Precum Xiaomi în urmă cu câțiva ani, chinezii de la OnePlus vor să intre în piața de TV-uri, după ce au reușit să facă valuri la nivel global prin intermediul smartphone-urilor. Vor începe cu un singur model, dar se pare că nu va fi nici pe departe o versiune entry-level, ca în cazul Xiaomi.

Primul OnePlus TV va fi un QLED cu diagonala de 55 de inci. Ca referință, Samsung este singurul producător care folosește astfel de panouri pe piață, iar prețul unuia cu diagonala de 139 de centimetri este de aproximativ 4000 lei la reducere. Este important însă de reținut că nu va fi vorba de OLED, care este un pic mai scump. Diferențele dintre OLED și QLED le-am detaliat aici.

În contrast cu TV-urile Samsung însă, QLED-ul de la OnePlus, va rula Android TV, cu o interfața proprietară peste cea creată nativ de Google. Momentan, nu este foarte clar dacă diferențele vor fi semnificative sau vorbim doar de câteva funcții în plus dedicate posesorilor de smartphone-uri OnePlus.

Conform unei  capturi de ecran ce pare desprinsă din Google Play Developer Console, în faza de dezvoltare, OnePlus TV a avut numele de cod Dosa, un preparat indian. Partea de procesare va fi asigurată de un SoC MediaTek MT5670 cu un GPU Mali-G51. Cantitatea de memorie RAM va fi egală cu 3GB, în timp ce sistemul de operare preinstalat va fi Android Pie. Rezoluția nativă figurează ca fiind Full HD, dar cel mai probabil a fost măsurată în meniu, iar TV-ul va face tranziția la 4K UHD, în funcție de conținutul pe care îl rulează.

CEO-ul OnePlus este foarte mândru de primul său TV și a afirmat că se va bate de la egal la egal cu produse de la Samsung sau Sony. Probabil că va fi un pic mai ieftin decât modelele echivalente de la brandurile respective, dar nu cu mult. În prima fază, se va lansa în India, dar nu ar trebui să dureze mult până va fi disponibil și în alte colțuri ale mapamondului.

oneplus specs

Citeste stirea completa