0 comments

Nokia – Noua gama, lansată și în România!

by on 26 aprilie 2018
 

Da, Nokia este încă departe de ce a fost odată, dar a revenit în forță cu cinci telefoane la MWC 2018, iar săptămâna aceasta telefoanele au fost lansate oficial și in Romania.

Primul pe lista cu care vom incepe este Nokia 8110. Acesta pare o alegere destul de bună pentru cei care doresc un telefon cu taste, dar sa nu va speriati, caci el are si un magazin de aplicatii si suport app-uri precum Google Maps sau Facebook, asadar veti fi mereu conectati, chiar daca nu este un smartphone. Deși designul pare unul vechi, acest model beneficiază de tehnologie 4G, iar ca bonus puteți accepta și termina apelurile folosind slide-ul din dotare.

Pentru cei care abia acum fac trecerea de la un feature phone la un smartphone, sau care nu dispun de un buget prea mare, Nokia 1 este telefonul perfect pentru incepatori. Acesta are un design simplu si o carcasă de plastic. Nokia 1 ruleaza Android Oreo Go Edition. Play Store-ul preinstalat pe acest model va pune la dispoziția utilizatorilor variante ale aplicațiilor concepute pentru telefoanele cu o cantitate redusă de memorie RAM.

Urmatorul este Nokia 6, care seamănă foarte mult cu predecesorul său. Majoritatea diferențelor vin la partea hardware, telefonul fiind alimentat de un procesor Snapdragon 630, despre care Nokia spune că este cu 60% mai rapid decât modelul din 2017.

Nokia 7 Plus, deși nu reprezintă tocmai un vârf de lance, din cauza procesorului Snapdragon 660, este totuși construit din materiale de calitate asemănătoare cu cele pe care le putem vedea la flagship-urile concurenței. Camerele de pe acest model sunt iarăși demne de un model de top. Pentru cine dorește un ecran de 6″ decent care să nu coste cât cele mai scumpe modele din industrie, Nokia 7 Plus ar putea fi o alegere potrivită.

Nokia 8 Sirocco este varful de gama si o bijuterie in acelasi timp. Dintre toate telefoanele prezentate de Nokia, acesta este de departe cel mai demn de luat în seamă. Specificațiile sunt aproximativ cele pe care vă așteptați să le regăsiți la un telefon Android situat în această zonă de preț. Acesta beneficieaza de un ecran cu diagonala de 5.5″ P-OLED QHD, certificare IP67, Wireless Charging, totul încapsulat într-o carcasă Gorilla Glass 5 cu margini din oțel inoxidabil. Procesorul este un Snapdragon 835, care are alaturi 6GB RAM. Camera de pe spate este aceeași pe care o regăsim și la modelul mai ieftin, Nokia 7 Plus.