Cel mai recent joc al lui Amazon „Crucible” ar putea fi rivalul „Fortnite” - ProRally.ro
 
 
 
iPhone 12: Vestea PROASTA la care NIMENI Nu se Astepta - iDevice.ro
 
0 comments

Noutățile aduse de iOS 13.5: schimbări la Face ID când folosești mască de protecție și suport pentru notificările dezvoltate de Apple și Google – Gadget.ro

by on 20 mai 2020
 

Apple a lansat iOS 13.5. Sunt două funcții interesante prinse în noul update, ambele legate de restricțiile impuse de pandemia de Covid-19.

Face ID;

Recunoașterea facială nu funcționează în iOS când te loghezi cu masca de protecție pe față (la OnePlus 7T nu sunt restricții din acest punct de vedere, nu știu dacă este neapărat bine sau rău).

Trebuia în versiunile anterioare iOS 13.5 să aștepți câteva momente, până când permite deblocarea prin cod de securitate. Acum când ai mască, faci swipe de la bază în sus și ai opțiunea să introduci codul în mod direct.

Integrarea unui API de notificare dezvoltat de Apple și Google;

Apple și Google și-au unit forțele în a dezvolta un API de notificare la care să aibă acces aplicațiile dezvoltate de către agențiile publice de sănătate. Poți primi o notificare când ai fost în contact cu o persoană ce a fost diagnosticată cu Covid-19.

Astfel se încearcă a se obține timp prețios, fără a fi nevoie de anchete epidemiologice etc. Pe viitor, Apple și Google vor integrat o funcție de acest fel, direct în sistemul de operare. În România vă dați seama că Ministerul Sănătății nu este în stare să aibă un card de sănătate care să funcționeze în mod continuu, ce să mai spunem de o aplicație cu acces la API-ul dezvoltat de cele două companii americane etc. Plus că în Uniunea Europeană sunt o sumă de reglementări legate de GDPR etc.

Mi se pare o funcție utilă, până la urmă este vorba de sănătate noastră și a celor apropiați. Aștept momentul când va fi integrată direct.

Sursa: TheVerge.com

Citeste stirea completa

Social Media
CONNECT
Power By Agregat.ro