0 comments

Nu vă așteptați în cazul lui Samsung Galaxy S11 la recunoaştere facială avansată, Samsung a preferat un design mai curat (cel puțin în partea frontală) – Mobilissimo.ro

by on 3 decembrie 2019
 

Samsung Galaxy S11 are ziua şi scăparea în ultima vreme şi atunci când nu se vorbeşte despre cele 7 camere ale modelului S11 Plus, vedem huse şi protecţii de ecran. Azi schimbăm subiectul şi vorbim puţin despre securitate, despre recunoaşterea facială… sau mai bine zis lipsa sa.

Samsung Galaxy S11 este aşteptat să debuteze pe 18 februarie 2020, iar terminalul pare a nu se axa pe recunoaşterea facială cțnd vine vorba de funcțiile de securitate. Teoretic am crede că în sfârşit primim un ansamblu Face ID pe măsura celui de la Apple sau Huawei. La un moment Samsung a încercat şi o combinaţie interesantă de recunoaştere de iris şi faţă împreună, la pachet, dar au renunțat la idee. Pe parcursul ultimului an au avut cititoare de amprente integrate în ecran, unele mai reuşite, altele mai puţin, corectate de actualizări software.

Pe Note 10+ deja lucrurile mergeau ceas. Problema cu recunoaşterea facială „2.0” e că efectiv nu ai unde să integrezi senzorii aferenţi, dacă S11 chiar arată ca în randările scăpate online. Asta pentru că vom avea doar un mic decupaj, un orificiu pentru camera selfie sus şi în faţă şi… cam atât. Nimic altceva nu va perturba faţada telefonului. Posibil ca acel sistem să fie ascuns sub display, dar şansele sunt minime pentru aşa ceva, pentru că nu am mai văzut o implementare de gen.

Se speculează totuşi că Samsung ar vrea să renunţe la cititorul de amprente ultrasonic de la Qualcomm şi să treacă la ceva nou. Ar putea fi vorba de un cititor optic de această dată… Legat de deblocare facială avansată cu senzori sub display, aș vedea asta mai degrabă pe un Galaxy A experimental, decât să rişte un flagship ca S11 (la fel cum au procedat în cazul lui A80 cu camera rotativă).

Citeste stirea completa