0 comments

Numărul de smartphone-uri 5G crește odată cu lansarea modelelor Lenovo Z6 Pro 5G și Huawei Mate 20 X 5G – Mobilissimo.ro

by on 17 mai 2019
 

Ultimele două luni au fost marcate și de lansarea primelor smartphone-uri 5G de pe piață, câteva exemple pe care le putem da fiind LG V50 ThinQ 5G sau Samsung Galaxy S10 5G – ambele prezentate în cadrul târgului MWC 2019 din Barcelona. Încet încet remarcăm faptul că numărul de terminale cu asemenea capabilități crește, de astăzi fiind disponibile alte două telefoane și anume Lenovo Z6 Pro 5G și Huawei Mate 20 X 5G.

Lenovo Z6 Pro 5G

Lenovo Z6 Pro

După cum sugerează și numele acestui device, avem de-a face cu varianta 5G a lui Lenovo Z6 Pro care aduce extra la pachet modemul Snapdragon X50 care permite conexiuni la viteze 5G. Dotările sale hardware rămân cele deja cunoscute de la versiunea de bază adică ecranul AMOLED de 6.39 inch, procesorul Snapdragon 855, baterie de 4000 mAh, până la 12 GB RAM și cameră foto cvadruplă în spate. Pentru moment prețul versiunii Z6 Pro 5G nu a fost dezvăluit.

Huawei Mate 20 X 5G

Huawei Mate 20 X 5G

Cât despre Huawei Mate 20 X 5G, acesta este un smartphone despre care am mai auzit detalii anterior odată cu debutul său din China. Acum în schimb aflăm că terminalul a fost anunțat oficial pe plan european și mai precis în Marea Britanie acolo unde va fi disponibil la vânzare începând din iunie la suma de 999 lire. Are ecran de 7.2 inch, procesor Kirin 980 și aceeași cameră foto triplă de pe Mate 20 Pro.

Ca un fapt divers vă amintim că în această săptămână Vodafone România a anunțat activarea primelor stații 5G pe plan local și lansarea rețelei SuperNet 5G. În curând ar trebui să aflăm detalii despre abonamentele ce includ trafic 5G și operatorul ne-a promis și informații despre primele telefoane 5G ce vor ajunge în portofoliul său.

Citeste stirea completa