0 comments

Nvidia câştigă lupta cu Intel şi cumpără o companie concurentă din Israel cu peste 7 miliarde dolari – Afaceri – StartupCafe.ro

by on 14 martie 2019
 

Raluca Abrihan

Luni, 11 Mar 2019 – 16:38

Producătorul american de procesoare Nvidia cumpără un alt producător de componente IT, Mellanox Technologies, cu peste 7 miliarde de dolari potrivit unor surse citate de Reuters, depăşind oferta unui alt gigant IT interesat de acestă achiziţie, Intel Corporation.

Mellanox a fost fondată în 1999, în Israel, de câţiva foşti directori ai Intel Corporation şi Galileo Technology. Compania producătoare de chip-uri, componente IT şi software a fost cumpărată în 2000 de Marvell Technology Group cu 2,8 milioane de dolari şi a obţinut de-a lungul timpului finanţări de la fonduri de tip venture capital de peste 89 de milioane de dolari. Mellanox s-a listat pe NASDAQ în 2007, iar Oracle a devenit unul dintre principalii investitori în companie, ajungând să deţină 10% din acţionariat.

Această tranzacţie este cea mai mare achiziţie făcută de Nvidia, unul dintre cei mai mari producători de procesoare grafice, folosite în special în industria de jocuri video.

Mellanox are o capitalizare de piaţă de 5,9 miliarde de dolari, iar veniturile sale ajung la circa o treime din veniturile Nvidia. Compania americană are o capitalizare de piaţă de 91 miliarde de dolari şi a înregistrat o scădere drastică a veniturile în ultimul semestru al anului trecut din cauza cererii scăzute pentru procesoarele sale, venită din China.

Parerea ta despre articol

Citeste stirea completa