0 comments

NVIDIA Shield TV (2019) debutează drept un TV Box cu Android, AI Upscalling și formă de cilindru; Are și o variantă Pro pentru gaming – Mobilissimo.ro

by on 28 octombrie 2019
 

Din partea celor de la NVIDIA sosește astăzi lansarea a două noi produse în segmentul de TV Box-uri și anume Shield TV (2019), respectiv Shield TV PRO cu accent pus pe gaming. Discutăm despre aceste dispozitive în rândurile de mai jos și aflăm împreună dotări, prețuri și detalii despre software-ul ce rulează la bord.

NVIDIA Shield TV (2019)

NVIDIA Shield TV 2src19

Începem cu varianta mai accesibilă, Shield TV (2019), cea axată pe partea de consum multimedia 4K. Spre deosebire de TV box-urile de pe piață, acesta de față adoptă o formă complet diferită, de cilindru. Seamănă cu o lanternă și aduce la pachet procesorul Tegra X1+, 2GB RAM, 8 GB stocare flash și slot microSD. Ne oferă port HDMI-CEC, port Ethernet Gigabit, port alimentare și conectivitate Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 5.0+LE. 

Shield TV 2src19

Legat de procesor, aflăm că acesta oferă o performanță cu 25% mai mare decât predecesorul. Bifăm și suport pentru tehnologiile Dolby Vision, Dolby Atmos și tehnologia AI Upscalling ce promite transformarea clipurilor HD sau FHD+ în materiale apropiate de nivelul celor 4K. Ca OS avem Android TV cu Google Play și Google Assistant la pachet. 

NVIDIA Shield PRO

Shield TV Pro

Cât despre varianta Pro, aceasta este destinată celor care vor să aibă parte și de gaming pe TV Box. Ca dotări ne oferă un procesor Tegra X1+, 3 GB RAM, 16 GB de stocare și slot microSD. Avem două porturi USB 3.0 aici ce ne vor ajuta la conectarea de hard-uri externe sau chiar periferice. Dispune de suport Plex Media Server și oferă acces la serviciul GeForce Now (încă în beta) prin care se pot juca titluri în cloud precum Fortnite, Assassin’s Creed III sau Batman Arkham City.

Shield TV 2src19

Ambele TV Box-uri vin la pachet cu o telecomandă nouă ce se va conecta prin Bluetooth, dar care are și un emițător infraroșu pentru controlul volumului de pe TV sau a altor device-uri dacă nu se poate realiza asta prin HDMI-CEC. Există aici și un microfon pentru interacțiunea cu Google Assistant, dar și un buton dedicat Netflix. De asemenea, ambele modele oferă compatibilitate cu controllere NVIDIA Shield Controller, Xbox One, PS4 DualShock 4.

Potrivit detaliilor dezvăluite, Shield TV 2019 și Shield TV PRO vor sosi la vânzare începând de astăzi în SUA, Canada și câteva țări din Europa la prețuri de 149.99 dolari, respectiv 199.99 dolari. 

Citeste stirea completa