0 comments

OnePlus te-a mințit și OnePlus 7 Pro nu are un zoom optic 3x – Playtech.ro

by on 24 mai 2019
 

Una dintre caracteristicile interesante ale lui OnePlus 7 Pro era faptul că putea face fotografii cu un zoom optic de 3x. Însă se pare că nu este chiar așa.

OnePlus 7 Pro are trei camere foto pe spate: senzorul principal are 48 MP (distanță focală echivalentă cu 35mm), avem un senzor ultra wide de 16 MP și unul telefoto de 8 MP ce ar fi capabil să realizeze fotografii cu un zoom optic 3x. Ei bine, un utilizator de pe Reddit a descoperit că telefonul este capabil de un zoom de doar 2,2x, iar diferența până la 3x se face prin trunchierea imaginii.

Senzorul telefoto nu este unul de 8MP (după cum apare în descrierea telefonului), ci unul de 13 MP. De ce a făcut compania asta? Ca să-ți poată zice că OnePlus 7 Pro îți dă un zoom optic 3x. De fapt, telefonul face o fotografie de 13 MP la zoom optic 2,2x apoi se taie din marginile imaginii și așa reiese o poză de 8 MP cu un zoom de 3x.

OnePlus spune că senzorul telefoto are o distanță focală de 78mm, dar pentru că senzorul taie marginile fotografiei și scoate o imagine de 8 MP, distanța focală reală este de 57mm, ceea ce înseamnă un zoom optic de 2,2x.

Nu este pentru prima dată când OnePlus minte în legătură cu zoomul

Nu este pentru prima dată când OnePlus a fost prinsă cu mâța în sac. Producătorul a trebuit să rectifice faptul că OnePlus 5 era capabil de un zoom optic de 2x, când în realitate era de 1,6x. La momentul respectiv, Carl Pei, șeful OnePlus, a declarat că zoomul optic este de 1,6x, iar restul de 0,4x este realizat cu ajutorul tehnologiei SmartCapture.

Și de data aceasta, compania răspunde la aceste acuzațiii într-un mod voalat:

„OnePlus 7 Pro are un zoom 3x fără pierderi de detalii. Camera telefoto este utilizată pentru două scenarii: zoom 3x și pentru fotografiile portret. Cu 3x zoom, camera telefoto realizează imagini, fără pierdere de detalii, de 8 megapixeli. În modul portret se utilizează cei toți 13 megapixeli pentru realizarea portretelor”, a avut de spus un reprezentant al OnePlus.

Ce vor ei să spună este că nu te-au mințit cănd ți-au zis că OnePlus 7 Pro are un zoom de 3x, doar că au mințit în privița faptului că ar fi un zoom 100% optic.

Citeste stirea completa