0 comments

OnePlus vrea să scape de funcţia “raze X” de pe OnePlus 8 Pro; O va dezactiva cu o viitoare actualizare – Mobilissimo.ro

by on 19 mai 2020
 

OnePlus e gata să ne strice distracţia prin dezactivarea funcţiei lui OnePlus 8 Pro care s-a viralizat în ultima săptămână. E vorba de acea funcţie de “raze X” folosită pentru a vedea în interiorul obiectelor din plastic şi (zic gurile rele) a vedea şi prin haine uneori.

Compania chineză a făcut o postare pe reţeaua de socializare chineză Weibo, în care anunţa că “va dezactiva temporar filtrul de culoare de pe OnePlus 8 Pro cu o actualizare viitoare”. Aceștia explicau cu câteva zile în urmă că a integrat cea de-a patra cameră, de 5 MP cu un filtru special psihedelic/suprarealist  pentru a face poze ieşite din comun.

OnePlus

Un efect secundar e că acel filtru îţi permite să vezi prin plastic folosind tehnologie infraroşu. OnePlus aminteşte totuşi că dezactivează funcţia doar temporar şi că ea va reveni pe viitor. Posibil să vedem vreun mecanism AI care dacă detectează o persoană sau hainele sale nu îţi mai permite să îi invadezi intimitatea văzând ce e sub haine şi blochează detecţia.

Problema e că un consumator care a cumpărat un telefon quad camera se poate plânge că a primit un telefon cu o cameră triplă, odată ce a patra cameră e dezactivată. Pot apărea procesomani şi plângeri în această perioadă de după update-ul software. OnePlus pare să se mişte rapid cu actualizările atunci când sunt ceva nemulţumiri sau probleme şi ne amintim că au rezolvat în bună parte problemele cu ecranul la câteva zile după semnalarea lor, printr-o actualizare. 

Personal nu mi se pare OK să dezactivezi camera unui cumpărător, dar riscul provocat de funcţia secundară de a vedea prin haine e prea mare.

Citeste stirea completa