0 comments

Oppo anunță lansarea lui ColorOS 11, bazat pe Android 11; Vine cu Dark Mode customizabil, “traducere cu 3 degete” – Mobilissimo.ro

by on 14 septembrie 2020
 

La început de săptămână are loc și un anunț important din partea celor de la Oppo și anume lansarea lui ColorOS 11, interfață bazată pe Android 11 care va sosi pe flagship-urile companiei în primă fază. Am avut ocazia să aflu detalii despre noutăți încă de săptămâna trecută atunci când am participat la un eveniment online în care oficialii Oppo ne-au pus în temă cu principalele schimbări aduse la nivel software. Detalii aveți mai jos!

Traducere cu 3 degete

ColorOS 11

În cadrul prezentării, Oppo a pus mare accent pe funcția “Traducere cu 3 degete” care face referire la posibilitatea de a traduce textul dintr-o captură de ecran realizată printr-un gest cu 3 degete pe ecran. Totul este posibil grație unei integrări masive a lui Google Lens în ColorOS 11 și permite traducerea de text din aplicații, pagini web, dar și imagini în limba dorită. Activarea se face instant și poți traduce întreaga captură de ecran sau doar o parte selectată din aceasta.

Dark Mode customizabil

ColorOS 11

Următoarea noutate de pe listă constă în varianta evoluată a lui “All-Day Dark Mode” care odată cu ColorOS 7 devenea compatibil și cu aplicații 3rd party. Acum modul trece la un alt nivel și oferă 3 scheme de culori cu diferite nivele de contrast, permițând setarea activării/dezactivării temei întunecate, dar și ajustarea în funcție de apus/răsărit. 

Always-on Display

ColorOS 11

De asemenea, Oppo a lucrat și la îmbunătățirea lui Always-on Display astfel că odată cu trecerea la ColorOS 11 vom avea și posibilitatea de a customiza propriul nostru pattern menit să fie afișat pe ecranul AWD. Ca planșă de lucru avem un background negru și putem adăuga elementele favorite prin gesturi drag, sau chiar genera propriile stiluri AOD. 

Wallpapere customizabile

Cei de la Oppo nu s-au oprit aici cu noutățile la nivel de look și oferă totodată ceva numit “wallpapere customizate”. Ce înseamnă asta este că pe seama unui agloritm special ColorOS va regorganiza și analiza culorile din fotografia dorită (încărcată în aplicație), pentru a genera wallpaper-uri creative și diferite stiluri bazate pe ideea centrală a imaginii alese. 

Culori customizabile

De asemenea, în zona de setări va apărea și opțiunea de a alege nuanța de culoare dorită pentru întregul sistem, ceva ce îmi amintește de Windows 10. Nuanța aleasă se va regăsi sub formă de accente la nivelul întregului OS. Sunt disponibile aici 10 culori dintre care îți poți alege favorita, sau opta pentru o schemă de culori predefinită.

Crează-ți propriul ringtone

Și partea audio a fost luată în considerare de către Oppo iar odată cu ColorOS 11 îți vei putea crea propriul tău ringtone. În secțiunea dedicată din OS vei găsi un panou special de unde îți poți selecta instrumentele dorite, tonurile și ritmul iar ulterior ajusta muzica în timp real. Există tot aici și opțiunea intitulată Tone Tunes care grupează sunetele de notificări consecutive pentru a forma o singură melodie.

FlexDrop

FlexDrop

O altă noutate descoperită în cadrul lui ColorOS 11 este FlexDrop, funcționalitate ce permite setarea aplicației dorite sub formă de fereastră plutitoare de mini dimensiuni sau mini-fereastră pe ecran în regim picture-in-picture. Astfel, poți vedea ce se întâmplă în aplicații în timp ce folosești alte titluri software de pe telefon. Cu doar un simplu tap se poate trece de la o aplicație la alta foarte “smooth” după cum afirmă Oppo.

Device Control

Nu în ultimul rând aflați că noua versiune ColorOS aduce și un meniu rapid pentru controlul device-urilor Smart Home, un centru de control dedicat care permite ajustarea statusului acestor dispozitive prin apăsarea a doar câteva butoane. Astfel, nu va mai trebui să descarci noi aplicații, controlul fiind realizat din această secțiune.

Altele

Private System

În secțiunea altele trebuie amintite și noutăți precum Private System. Această funcție creează un “sistem separat” de unde poți rula versiuni secundare ale aplicațiilor și stoca alte date independente de cele originale. Toate vor fi accesibile printr-o amprentă separată sau o parolă. Este un soi de Secure Folder de pe Samsung și va sosi din noiembrie. Mai primim și actualizări pentru App Lock care acum primește un shortcut prin care vom putea bloca aplicațiile folosind o parolă, amprentă sau verificare facială. Sunt incluse și permisiuni temporare.

Private System

Super Power Saving Mode este o altă noutate și poate fi activată când bateria este aproape de epuizare. Îți oferă până la 6 aplicații pe care le poți utiliza și Oppo susține că poți avea până la 90 minute autonomie socializând prin mesage în Whatsapp sau o oră de apeluri telefonice cu doar 5% baterie. Există și funcția Battery Guard care prelungește viața bateriei prin încărcarea în trepte pe timpul nopții. Alimentarea este pusă în pauză la 80% și se reia aproape de ora la care vă veți trezi pentru a completa ciclul de încărcare. 

ColorOS 11

Nu în ultimul rând au fost realizate și câteva modificări “sub capotă” pentru a îmbunătăți experiența de utilizare. Introduce astfel UI First 2.0 odată cu actualizarea ColorOS 11 și combină motorul proprietar de reducere a lag-ului cu “Quantum Animation” pentru a da un boost de 45% utilizării de RAM și a spori rata de răspuns cu 32%. Stabilitatea frame-urilor este cu 17% mai mare 

Lansare ColorOS 11 Beta

Pe seama informațiilor dezvăluite de către Oppo aflăm că versiunea Beta a lui ColorOS 11 va fi distribuită începând din noiembrie 2020 pe smartphone-ul Oppo Find X2 în Europa. Din trimestrul al anului viitor vor primi acest release beta și modelele Reno 3 și Reno 3 Pro. Cât despre celelalte terminale compatibile, le aveți listate mai jos:

  • Reno 2 Z
  • Reno Z
  • Reno 2
  • Reno 10x zoom
  • Reno
  • A72
  • A52
  • A91
  • A5 2020
  • A9 2020

Citeste stirea completa