0 comments

Oppo pregăteşte propriul procesor; Atrage ingineri MediaTek, Qualcomm şi HiSilicon în proiect – Mobilissimo.ro

by on 1 iunie 2020
 

Puţini producători de smartphone-uri au avut succes atunci când s-au aventurat să producă propriul procesor pentru telefoane mobile. Huawei şi Samsung sunt singurele nume care vin în minte, iar LG şi Xiaomi intră la eşecuri. Oppo vrea să acum să intre în acest club select, printr-un proiect în care a cooptat ingineri de la MediaTek, Qualcomm şi HiSilicon, ramura Huawei.

Conform unei publicaţii din Asia, Oppo face recrutări agresive pentru dezvoltarea unui procesor propriu, iar inginerii vin de la acele companii binecunoscute. Oppo a recrutat şi oameni de la Unisoc, un producător de procesoare pentru terminale ultra low end. E vorba despre directori de top şi oameni importanţi de la MediaTek s-au alăturat şi ei echipei. Jeffery Lu, co-COO MediaTek spre exemplu lucrează acum la Oppo spre exemplu. Şi un executiv de la Xiaomi a ajuns în tabăra creatorului seriei Reno.

Sursele afirmă că Oppo a investit în R&D şi în parteneriatele cu furnizorii de componente din toată lumea. Până acum s-a bazat mult pe MediaTek şi Qualcomm, dar doreşte o soluţie proprie. Posibil ca Oppo să se teamă să nu aibă soarta Huawei, atunci când va creşte şi mai mare decât e deja. Proiectul va costa totuşi mulţi bani şi s-ar putea întinde pe o perioadă lungă. Discutăm aici şi de 3-4 ani, perioadă în care peisajul smartphone se poate schimba radical.

Vom ajunge la CPU de 5 nm, apoi 3 nm şi cipseturile vor deveni tot mai puternice şi complicate de produs. Dacă Oppo va reuşi unde Xiaomi şi LG au eşuat rămâne de văzut..

Citeste stirea completa