0 comments

Orban: Am demarat procedurile de depunere a unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului / Dăncilă ar trebui să își dea demisia și PSD să plece de la guvernare

by on 26 august 2019
 

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat luni că au fost demarate procedurile de depunere a unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului, subliniind că PSD ar trebui să plece de la guvernare pentru că nu mai beneficiază de sprijinul unei majorități, după ce ALDE a anunțat că iese de la guvernare.

”Guvernul nu mai beneficiază de sprijinul unei majorități parlamentare. Dacă ar avea bun simț și respect față de voința cetățeanului, Dăncilă ar trebui să își dea demisia și PSD să plece de la guvernare. Nu mă mai obosesc să cer demisia, pentru că știu nu va face acest lucru, se agață cu ghearele de putere, sunt rupți de realitatea societății românești. Astăzi în Biroul Executiv am demarat procedurile de depunere a unei moțiuni de cenzură”, a declarat Ludovic Orban, după ce ALDE a anunțat că a votat ieșirea de la guvernare.

Potrivit lui Orban, vor începe și negocierile cu partidele pentru susținerea moțiunii.

Deja, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că va susține o moțiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă.

În ceea ce privește PRO România, Victor Ponta a spus că va discuta ce atitudine va aborda formațiunea în privinţa unei moţiuni de cenzură „la acel moment”.

„Noi ne-am făcut de râs, practic, alături de PNL în sesiunile anterioare, când au depus moţiuni şi nu voiau să treacă moţiunea. Ei le făceau aşa, pentru dumneavoastră, să se facă că fac opoziţie, dar USR zicea că ei nu vor la guvernare, că PNL n-au guvern. Nu ştiu ce face PNL-ul, e treaba lui”, a susţinut Victor Ponta.