0 comments

Orban, către miniștri: Ne prezentăm la moţiunea de cenzură. Chiar dacă e o procedură neconstituţională, va trebui să fim prezenţi

by on 31 august 2020
 

Premierul Ludovic Orban le-a transmis miniștrilor, la începutul ședinței de guvern, că trebuie să fie prezenți în Parlament, la votul la moțiunea de cenzură a PSD, “chiar dacă e o procedură neconstituţională”.

“Astăzi ne prezentăm la moţiunea de cenzură. Chiar dacă e o procedură neconstituţională, ea se derulează şi va trebui să fim prezenţi la Parlament, ca şi Guvern. Sigur că poziţia politică este foarte clară, că noi nu participăm la această poţiune de cianură care este în afara în Constituţiei, ca şi parlamentari, dar ca Guvern va trebui să fim prezenţi. Aşa că la ora 14 va trebui să fim prezenţi la moţiune”, a afirmat Orban.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului dezbate, luni, de la ora 14.00, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, iniţiată de PSD.

Pentru a fi adoptată, iar guvernul demis, moțiunea de cenzură trebuie votată de cel puțin 233 de parlamentari.

În afară de PSD, Pro România şi ALDE au anunţat că votează ”pentru”, iar USR şi PNL nu participă la vot. UDMR a precizat că decide până la ora şedinţei cum se va poziţiona. Social-democraţii care nu se vor prezenta sau vor vota altfel decât a decis partidul nu vor mai face parte din echipa PSD, a anunţat prim-videpreşedintele formaţiunii, Sorin Grindeanu.