0 comments

Orban: Decizia lui Iohannis de a-l desemna pe Cioloș, o cacealma. Nici PNL, nici alte partide nu vor susține învestirea unui guvern Cioloș

by on 12 octombrie 2021
 

Decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l desemna premier pe Dacian Cioloș este o cacealma, pentru că nici PNL, nici alte partide nu vor susține învestirea unui guvern Cioloș, spune fostul lider al PNL Ludovic Orban.

  • „Din păcate, decizia de ieri a președintelui este mai degrabă o cacealma care nu numai că nu are ca obiectiv rezolvarea crizei, ci duce la adâncirea acesteia
  • E evident pentru orice om care cunoaște situația politică din România că, în ciuda bunelor intenții ale lui Dacian Cioloș și Dan Barna, decizia e una care nu ține cont de principiul loialității constituționalității și de desemnare un premier care să aibă șanse să fie învestit.
  • Vă spun de acum că nici PNL, nici alte partide nu vor susține învestirea unui guvern Cioloș”, a declarat Orban.

El a lansat un atac dur la adresa PNL, care a mers la Cotroceni fără o propunere de premier, vorbind despre „gașca demolatoare care l-a impus pe Florin Cîțu la conducerea PNL și se cramponeaza de Florin Cîțu, neîntelegând că acesta nu mai are nicio șansă de a forma o majoritate parlamentară”.

„Sunt convins că în spatele acestei cacealmale se ascunde decizia ca la a doua propunere să fie desemnat Florin Cîțu”, a mai spus Orban.