0 comments

Orban, despre amânarea moțiunii împotriva lui Toader: Este o inepție. PSD și ALDE au desființat Senatul

by on 15 aprilie 2019
 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, luni, amânarea moţiunile simple împotriva miniştrilor Justiţiei şi Finanţelor, Tudorel Toader, respectiv Eugen Teodorovici, susţinând că astfel PSD – ALDE au “desfiinţat” Senatul până pe data de 6 mai. Orban mai acuză și amânarea votului privind solicitarea DNA de începere a urmăririi penale împotriva lui Tăriceanu.

”Este o inepţie. PSD – ALDE au desfiinţat Senatul. Au stabilit că nu va mai avea loc niciun plen al Senatului până în data de 6 mai. Unu: este vorba de moţiunea pe Justiţie înaintată de PNL, a doua moţiune înaintată tot de PNL este cea împotriva lui Teodorovici cu execuţia bugetară şi pe efectele catastrofale ale OUG 114, nici această moţiune nu se poate dezbate”, a declarat Orban, citat de Agerpres.

El mai spune că, prin desfiinţarea Senatului până în data de 6 mai, Tăriceanu se piteşte în continuare în spatele zidului făcut de PSD – ALDE de consecinţele faptelor sale.

”Se ştie foarte clar că de peste cinci luni de zile există o cerere de urmărire penală pe care majoritatea din Senat o ţine în sertare refuzând să dezbată, să ducă procedura la votul final, fără niciun fel de explicaţie, cu încălcarea flagrantă a legislaţiei şi a Regulamentului Senatului. Aceşti indivizi sunt în stare de absolut orice, nu mai respectă nimic”, a afirmat Orban.

Liderul liberal a precizat că nu cunoaşte motivele pentru care moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei a fost amânată, susţinând că este vorba de un joc pe care îl face PSD.

”Nu cunosc motivele şi nici nu mă interesează motivele. Dacă vă aduceţi aminte, acelaşi lucru s-a petrecut şi la Cameră. E un joc pe care îl fac, penibil de-a dreptul. Tudorel Toader trebuie să plece, cum de altfel trebuie să plece tot Guvernul”, a subliniat Ludovic Orban.

Conducerea Senat-ului a decis luni amânarea pentru data de 6 mai a dezbaterii şi votului în cazul ambelor moţiuni simple înscrise pe ordinea de zi a plenului. Cele două moţiuni, iniţiate de PNL şi USR, sunt îndreptate împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, – “Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Toader” şi împotriva ministrului Finanţelor – “Eugen Teodorovici, românii îţi cer să demisionezi!”