0 comments

Orban, înaintea votului de învestire: Boicotul este o premieră, dar am încredere că un număr cât mai mare de parlamentari PSD și Pro România vor vota guvernul

by on 4 noiembrie 2019
 

Premierul desemnat Ludovic Orban s-a declarat încrezător că un număr cât mai mare de parlamentari Pro România și PSD vor vota astăzi pentru învestirea Cabinetului său, în ciuda boicotului fără precedent anunțat de cele două grupuri parlamentare. Liderul PNL a mai spus că mizează pe 237-243 de voturi.

”Sunt încrezător că va exista o majoritate parlamentară care va pune interesle României pe primul loc și vor renunța la atitudinea de boicotare, total de neînțeles. Nu-mi aduc aminte în 30 de ani să existe o învestire a unui guvern la care să boicoteze două grupuri parlamentare. Ședința nu va fi condusă de niciun președinte. PSD împiedică conducerea Parlamentului să-și exercite atributiile, să conducă o ședință de plen. Este o premieră, un boicot rușinos, care arată dispret față de o instituție importantă a statului”, a declarat Orban.

Orban a mai spus că are încredere că va fi un număr cât mai mare de parlamamentari de la Pro România, PSD și independenți care vor vota în favoarea învestirii guvernului. În context, el a lăsat să se înțeleagă că a negociat cu eurodeputatul Mihai Tudose de la Pro România și a spus că a avut o relație foarte bună, de-a lungul timpului, cu Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu.

Precizarea vine în contextul în care surse politice au precizat pentru HotNews că Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu și Mihai Tudose insistă ca partidul să voteze ăentur cabinetul orban, în timp ce liderul Ponta amenință cu excluderi.

Întrebat în legătură cu faptul că trei dintre candidații propuși pentru postul de ministru au fost respinși de comisiile parlamentare și PSD susține că ar trebui să îi retragă, Orban a spus că nu acceptă lecții de la social-democrați. El a mai afirmat că avizele negative s-au datorat faptului că PSD deține majoritatea în aceste comisii și a votat politic, fără să țină cont de prestația sau competențele candidaților.

Președintele PNL a mai spus că deputații și senatorii care susțin guvernul sunt mobilizați la ședința de astăzi, fiind anunțate doar două absențe motivate. Este vorba despre un parlamentar USR și unul ALDE care nu pot veni din motive de sănătate.