0 comments

Orban: Moțiunea de cenzură va fi depusă luni sau marți. Nu s-a răzgândit niciun parlamentar

by on 26 septembrie 2019
 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat joi că moţiunea de cenzură va fi depusă luni sau marţi, precizând că discuţiile continuă, transmite Agerpres.

“Vom depune moţiunea de cenzură la începutul săptămânii viitoare, luni sau marţi. (…) Obiectivul nostru este să adunăm numărul maxim de voturi, astfel încât să reuşim în demersul nostru de a pune punct acestei guvernări dezastruoase pentru România. Ce se va întâmpla după căderea Guvernului este reglementat în Constituţie, preşedintele României va declanşa consultările şi vom vedea la ce soluţie se va ajunge”, a spus Orban, la o conferinţă de presă.

El a arătat că discuţiile privind moţiunea de cenzură vor continua până în ziua depunerii documentului, însă a subliniat că numărul de semnături din prezent – 237 – reflectă o “majoritate clară”.

“Nu s-a răzgândit niciun parlamentar. Avem 237 de semnături. (…) Sunt oameni care, deşi nu au semnat moţiunea de cenzură, ne-au promis că vor vota”, a adăugat Ludovic Orban.

​Semnatarii moțiunii de cenzură sunt sunați de liderii PSD care le oferă funcții publice pentru a-i convinge să nu mai susțină demersul care poate dărâma Guvernul Dăncilă, susține prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan. „Este o stare de asediu”, a declarat ea, la RFI.