0 comments

Orban: PNL solicită sesiune parlamentară extraordinară pentru modificarea legislației privind sistemul de localizare și intervenție rapidă

by on 30 iulie 2019
 

​PNL solicită convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru modificarea legislației, după tragedia din Caracal, a declarat Ludovic Orban. Liberalii susțin adoptarea de urgență a propunerilor care vor fi transmise de către președintele Klaus Iohannis, scrie Mediafax.”Capacitatea administrativă a statului român a fost distrusă în ultimii ani de guvernările PSD-ALDE, din cauza numirilor pe bază de carnet de partid și a complicităților infracționale a liderilor coaliției guvernamentale. Plantarea oamenilor fără competențe minimale și a beizadelelor de partid în funcții de conducere trebuie să dispară. Partidul Național Liberal este în divorț definitiv cu astfel de practici și se angajează să readucă meritocrația în funcția publică. În acțiunea politică din ultimii ani, PNL s-a opus cu vehemență, și cu toate instrumentele legale avute la dispoziție, tentativelor de politizare și destructurare a structurilor de siguranță și ordine publică. Am contestat la Curtea Constituțională toate inițiativele nocive ale majorității PSD-ALDE menite să vulnerabilizeze statul de drept, sistemul judiciar și sistemul de apărare a victimelor în fața infractorilor. Având în vedere falimentul structurilor statului român în a proteja dreptul la viață și la integritate fizică a persoanei, PNL cere imperativ convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară”, transmite Ludovic Orban.

Liderul PNL a adăugat că Parlamentul trebuie să modifice legislația în privința sistemului de localizare în situații de urgență și să abroge Legea recursului compensatoriu.

„Dezbaterea parlamentară trebuie să privească revizuirea legislației în privința sistemului de localizare și intervenție rapidă pentru situații de urgență, precum și o mai bună coordonare între instituțiile de ordine publică și cele cu rol de anchetă. Totodată, această reuniune a Parlamentului trebuie să abordeze în mod obligatoriu abrogarea Legii recursului compensatoriu, desființarea Secției Speciale pentru anchetarea magistraților, respingerea în ansamblu a proiectelor de modificarea a Codurilor penale declarate neconstituționale de CCR, respingerea OUG privind Codul Administrativ care introduce noi pârghii de hiperpolitizare a funcției publice”, a mai transmis Orban.

El afirmă că statul trebuie să reconstruiască din temelii sistemul de ordine publică.

„Din păcate, stadiul metastazat în care au ajuns instituții ale statului precum Ministerul de Interne, care a eșuat în a garanta dreptul la viață, reclamă nu doar demisii din funcții, ci o reconstrucție din temelii a sistemului de ordine publică. Faptul că titularul acestui protofoliu a abandonat funcția după doar câteva zile arată că mizeria care se ascunde în spate este una purulentă, greu de acoperit și mult prea greu justificat din partea PSD”, a conchis liderul PNL.