0 comments

Orban: Solicităm CNA-ului să aloce timp de antenă pe audioviziual pentru referendum / Nu vreau să considerăm că CNA-ul susține boicotul infractorilor din PSD și din ALDE

by on 16 mai 2019
 

PNL a solicită Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) ”să repare gafa monumentală” de a nu aloca timpi de antenă pe audiovizual pentru referendum, a spus președintele formațiunii, Ludov Orban, în cadrul unei conferințe la Oradea, care a subliniat că ”nu s-a mai întâmplat până acum să nu se aloce timpii de campanie pentru referendum”. El a afirmat că televiziunile pot refuza difuzarea oricărui clip sau mesaj referitor la referendum sub pretextul nealocării timpului de către CNA.

”Vreau sa dau un mesaj public, solicităm CNA-ului să repare gafa monumentală pe care au făcut-o și anume aceea de a nu aloca timpii de antenă pe audiovizual pentru referendum. Nu vreau să considerăm că CNA-ul, ca instituție, susține boicotul infractorilor din PSD și din ALDE, și din acest motiv solicităm CNA să aloce timpii de antenă pe audiovizualul pentru campania pentru referendum”, a spus Orban la Oradea.

Liderul PNL a amintit de referendumul de anul trecut privind modificarea Constituției în sensul restrângerii definiției familiei, când ”nu au avut nicio problemă să aloce timpii de antenă”.

El a afirmat că televiziunile pot refuza difuzarea oricărui clip sau mesaj referitor la referendum sub pretextul nealocării timpului de către CNA.

”Nu s-a mai întâmplat până acum să nu se aloce timpii de campanie pentru referendum. De altfel a fost un referendum în cursul anului trecut, dar nu au avut nicio problemă să aloce timpii de antenă, iar acum pur și simplu nu au alocat timpii de antenă și orice televiziune poate să refuze difuzarea oricărui clip, oricărui mesaj privitor la referendum, pretextând că CNA nu a alocat timpii de antenă”, a atenționat Orban.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că în cazul în care CNA nu va aloca timpii de antenă, ”vom apela la toate pârghiile legale pe care le avem la dispoziție pentru a sancționa acei membri CNA care refuză să dea acest drept cetățenilor de a fi corect informați prin intermediul mass-mediei audiovizuale privitor la referendum”.

Reamintim că declarațiile politice făcute în ultima vreme de președinte l-au determinat pe șeful Radioului public, Georgică Severin, să ceară lămuriri la CNA în legătură cu ce ar trebui să facă instituția în cazul lui Klaus Iohannis. Marți, CNA a discutat două adrese din partea lui Severin, chit că subiectul nu intră în sfera sa de competență. Un membru al CA al Radioului public, Alexandru Moraru, acuză amestec politic, în timp ce Severin spune că doar „a simțit nevoia unor clarificări”, iar „președintele e persoana cea mai prezentă, pe departe”, în jurnalele instituției.