0 comments

[P] Atacurile dezlănțuite ale lui Liviu Dragnea îi măsoară spaima! Pe 26 mai vor ieși la vot mai mulți români decât a putut el număra vreodată la alegerile europarlamentare!

by on 16 mai 2019
 

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare își are proiecții mult mai adânci în analiza de oportunitate politică pe care și-o face PSD și Liviu Dragnea. Atacurile din ultima perioadă la adresa PNL și împotriva președintelui Klaus Iohannis măsoara atacul de panică al celui care conduce de facto România din biroul său de la Camera Deputaților.

Teama cronică de votul rațional al majorității românilor, o majoritate obiectivă și extrem de exigentă pe care Liviu Dragnea nu o controlează și nu o va putea controla niciodată, l-a transformat într-un gălăgios și lipsit de conținut închipuit lider naționalist de la periferia Europei.

Singura afirmație pe care PSD o folosește cu prisosință în campanie este “PSD a dat!”, iar acest patern al comunicării de sorginte comunistă are un singur obiectiv, acela de a capacita și de a radicaliza în anumite cazuri un electorat captiv, vulnerabil social și dispus să valideze prin vot condiția lui socială definită în strânsă dependență de PSD și de întreg ecosistemul său politic și social.

Paradigma pesedista are adepți, generează aderențe în zone sociale și se declină cu generozitate acolo unde independența cetățeanului este mai degrabă o utopie decât o axiomă socială cu origini democratice.

Liviu Dragnea este la finalul unei etape în care a reușit, împotriva celor mai pesimiste prognoze, să izoleze complet România de restul Europei civilizate, să-și ostilize atât mediul de afaceri din România, cât și mișcarea sindicală, să refuze deschiderea economiei românești către miracolul finanțărilor europene nerambursabile, să-și țină în sărăcie propriul electorat și să potențeze cu ajutorul mașinăriei de propagandă și a manipulării un analfabetism funcțional care numără victime, nu câștigători.

Votanții PSD sunt oameni buni, așa cum sunt toți ceilalți români, au propriile lor aspirații și dorințe, dar sunt captivi delirului personal fără comparație al celui care își numără cu disperare zilele până la finalul carierei politice.

România oamenilor cinstiți, muncitori și curajoși este mult mai mare decât închipuita Românie a lui Liviu Dragnea. Nu depărtarea de Europa va face România mai bună și pe români mai bogați. Dimpotrivă.

Atacurile halucinante la adresa președintelui Klaus Iohannis, regiile mincinoase despre asasini plătiți să-l omoare, campaniile denigratoare la adresa PNL și narativele complet rupte de realitate la adresa tuturor celor care au o cu totul altă abordare decât cea a “conducătorului suprem” zugrăvesc tabloul suprarealist al ofertei cu care PSD își întâmpină alegătorii și discutabilul său viitor european.

Suveranismul și naționalismul prost înțeles în care s-a adunat întreaga comunicare electorală a PSD și a lui Liviu Dragnea nu pot participa activ la emanciparea și evoluția unui popor care respiră și astăzi în interiorul uneia dintre cele mai tinere democrații din Europa.

Compromis în detaliu de atacurile în rafală la adresa statului de drept și asupra independenței justiției, Liviu Dragnea își caută cu stângăcie un loc în plutonul liderilor europeni care vor să rupă astăzi rândul în care sunt istoric așezate națiunile bătrânului continent.

Nu este deloc greu de înțeles ceea ce face astăzi Liviu Dragnea, unii chiar ar spune că este un lider politic previzibil, mediocru și incapabil să înțeleagă că adaptarea istorică la realități este singura care poate garanta supraviețuirea politică. Liviu Dragnea suportă, ca modul politic clar definit, un prognostic rezervat din partea celor care știu să previzioneze deznodământul acestui eșec, de multă vreme anunțat.

Voturile pe care se bazează Liviu Dragnea sunt numărate. Pot fi mult mai puține decât cele pe care Dragnea le-a contabilizat deja, dar niciodată mai multe decât cele pe care românii onești și liberi ai României le pot aduna pe 26 mai. Aceasta este marea spaimă a lui Liviu Dragnea! Să iasă la vot mai mulți români decat a putut el număra vreodată la alegerile europarlamentare!