0 comments

Paleologu: După președintele jucător și președintele spectator, e nevoie de un președinte învățător

by on 25 august 2019
 

Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale spune că va trata campania electorală ”pe un imens exercițiu de pedagogie națională”. ”După președintele jucător și președintele spectator, e nevoie, cred eu, de un președinte învățător”, scrie Paleologu pe blogul personal.

”Campania mea va fi, de fapt, un curs interactiv, pro bono, la scara întregii țări, un curs despre valorile care țin o societate împreună, despre moștenire și educație, despre legătura dintre justiție și pace socială, despre dreptate și libertate ca fundamente ale prosperității, despre grija pentru natură și criza demografică, despre diplomație și rolul României în lume. Îmi voi expune cu fermitate principiile și punctele de vedere, dar în primul rînd voi asculta, căci un bun educator trebuie să asculte și să faciliteze dialogul, să-i încurajeze pe ceilalți să spună ce gîndesc.

După președintele jucător și președintele spectator, e nevoie, cred eu, de un președinte învățător: un învățător care învață el însuși, care ascultă și pune întrebările cu adevărat importante, care intervine pentru a clarifica dezbaterea publică. Un președinte învățător este un educator și un inspirator, un continuator și un transmițător, un mediator și un moderator, un ascultător și un îndrumător. Doar un colosal efort de educație poate ridica această țară. În ultimă instanță toate problemele noastre încep și se termină cu educația”, spune candidatul PMP.

Mihail Neamțu a anunțat, sâmbătă, că se retrage din cursa internă a Partidului Mișcarea Populară pentru alegerile prezidențiale, în favoarea lui Theodor Paleologu.

Surse din interiorul PMP au declarat pentru Mediafax că în sondajele interne ale partidului Theodor Paleologu era favorit, însă exista o altă tabără care îl susținea pe Mihail Neamțu în cursa pentru prezidențiale.