0 comments

Panasonic TX-65FZ950E – Un gigant OLED 4K HDR, bun pentru jocuri, exceptional pentru filme!

by on 4 august 2018
 

Ai 21500 LEI si nu stii ce sa faci cu ei? Ei bine, noi iti recomandam un televizor OLED 4K HDR cu diagonala de 65 inch! Panasonic TX-65FZ950E este televizorul de ultima generatie care iti garanteaza o experienta vizuala cinema la tine acasa!

Calitatea excelenta a imaginii ne este oferita de panoul OLED 4K ce suporta multiple standarde HDR. Panasonic TX-65FZ950E se incadreza in toate standardele de calitate atunci cand discutam despre culori. Gratie panoului OLED acesta ofera negru absolut, deoarece fiecare pixel este iluminat individual, astfel avem o rata de contrast foarte ridicata. Designul televizorului este stilat si subtire, cu o baza solida, capabila sa sutina cele 27KG ale panoului.

Am jucat pe el Asphalt 8 la rezolutie 4K! L-am descarcat direct din PlayStore pe un Chromebox, adica un PC cu sistem de operare Chrome OS ce suporta aplicatii si jocuri de Android, iar experienta este fabuloasa gratie acestui ecran urias. Chiar si la o distanta extrem de redusa fata de dispaly, nu se vad pixelii, iar imaginea este senzationala. Vedem acest televizor ca pe un companion excelent pentru console, pentru jocuri in general. Imaginea nu are pic de lag, deci timpul de raspuns este unul foarte bun, in ciuda faptului ca am jucat un joc cu curse de masini, unde fiecare milisecunda conteaza si fiecare apasare de tasta se simte.

La baza avem si un soundbar imens care scoate un sunet extrem de puternic pentru un televizor; dar pe langa putere acesta este si foarte clar, el fiind certificat si calibrat de catre Technics. Conectivitatea este compusa din patru porturi HDMI, trei porturi USB, WiFi, LAN si evident un TV Tuner. Porturile HDMI 1 si 2 sunt capabile de 18Gb/s asadar ele suporta stream la rezolutie 4K/60p. Creierul acestui televizor este un procesor High End creat chiar de catre Panasonic si se numeste Studio Color HCX2. HCX2 creaza toata magia vizuala care ne incanta cand urmarim un material video, el calibrand in timp real culoarea si luminozitatea fiecarui pixel. Tot acest procesor se ocupa si de interpretarea clipurilor HDR.

Am inceput cu jocurile, adica un domeniu pentru care acest televizor nu este neaparat gandit. Dar Panasonic TX-65FZ950E straluceste… la figurat, dar si la propriu la vizionarea de continut video. L-am incercat pe un BlueRay 4K HDR, iar rezultatul a fost uluitor. Atunci cand il hranesti cu o sursa de buna calitate, imaginea prinde viata intr-o maniera pe care n-o poti reproduce decat intr-o sala de cinema. Am pus Planet Earth II, unul dintre cele mai spectaculoase si bine filmate documentare de natura produse vreodata si este greu sa mai accepti eticheta HDR pe vreun monitor sau televizor, dupa ce l-ai vazut pe acesta. De fapt, televizoare din aceasta serie FZ au fost folosite inclusiv in studiourile de la Hollywood la colorizarea unor blockbustere iar experienta asta se simte si se vede cu ochiul liber. Ai libertatea de a alege intre mai multe profile de culoare, in functie de gust si lumina ambientala si poti interpola imaginea asa incat sa arate cat mai fluida.

Sistemul de operare ne pune la dispozitie un magazin de aplicatii putin cam sarac; totusi avem disponibil un browser si aplicatia Youtube, care functioneaza foarte bine, dar va recomandam sa utilizati o tastatura wireless daca doriti sa scrieti fara probleme.

 

Panasonic TX-65FZ950E poate deveni lesne centrul in jurul carui graviteaza partea de entertainment a casei. BlueRay si servicii de streaming ce livreaza continut video 4K, gen Netflix, Amazon Prime si altele, console sau PC-uri pentru partea de jocuri, toate se pot desfasura in voie la rezolutie maxima pe acest ecran generos. Avantaje? Dimensiunea, calitatea excelenta a imaginii si a sunetului, numeroasele setari si optiuni de configurare. Dezavantaje? Pretul destul de mare, magazinul nu foarte bogat de aplicatii dedicate. Dar si aici exista explicatii: cat costa un televizor 4K de 65 de inch acum 4-5 ani? De cateva ori mai mult. Iar in ceea ce priveste aplicatiile… un Chromebox sau un Apple TV rezolva cu usurinta si aceasta problema.