0 comments

Parlament: Rectificarea bugetară intră în dezbatere comisiilor de specialitate

by on 2 septembrie 2020
 

Conducerea Parlamentului a decis, miercuri, ca ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind rectificarea bugetară să intre în dezbaterea comisiilor de specialitate. Termenul până la care deputaţii şi senatorii pot depune amendamente este 9 septembrie, iar termenul pentru finalizarea raportului este 10 septembrie.

Premierul Ludovic Orban le-a solicitat responsabilitate parlamentarilor la dezbaterea ordonanței privind rectificarea bugetară. “Solicit parlamentarilor să susțină OUG de rectificare a bugetului, pentru că e construită analizelor, studiilor de impact și a resurselor efective de care dispunem. Orice cheltuială suplimentară introdusă în dezbaterea OUG se va întoarce împotriva tuturor românilor, va accentua dezechilibrele și riscă să compromită perspectivele de relansare economică pe care le-am construit pe termen mediu și lung”, a declarat miercuri, premierul Ludovic Orban.

Declarația lui Orban vine după de PSD a anunțat că scopul principal al parlamentarilor săi va f acela de a elimina articolul din OUG prin care pensiile “au fost diminuate cu 26%”.

Marţi, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat că scopul principal al parlamentarilor social-democraţi este acela de a elimina articolul din OUG prin care pensiile “au fost diminuate cu 26%”.

“Probabil că săptămâna viitoare vom avea rectificarea adoptată fără acel articol. Prin urmare, pensiile vor fi majorate cu 40%, conform legii în vigoare, iar Guvernul nu mai are niciun mecanism, niciun fel de tertip, prin care să încerce, oricât de mult şi-ar dori, să evite această majorare de care pensionarii României au foarte mare nevoie”, a declarat Simonis, la sediul central al PSD.