0 comments

Parlamentul de la Londra a respins acordul pentru BREXIT

by on 17 ianuarie 2019
 

parlamentul de la londra, londra, brexit, londra a respins brexit

Camera Comunelor a respins, pe 15 ianuarie seara, proiectul de Acord Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu liderii Uniunii Europene, amplificand criza politica. In favoarea Acordului privind iesirea Marii Britanii din UE (Brexit) au votat 202 membri ai Camerei Comunelor, iar 432 s-au pronuntat impotriva, informeaza postul Sky News si cotidianul The Guardian, conform Mediafax.

Camera Comunelor a respins la limita, pe 16 ianuarie seara, motiunea de cenzura depusa de opozitia laburista la adresa Guvernului Theresa May, care ramane astfel in functie si incearca sa gaseasca solutii pentru depasirea impasului in procedura Brexit. In favoarea demiterii Guvernului Theresa May s-au pronuntat 306 deputati britanici, iar impotriva 325, informeaza postul Sky News.

„Sunt multumita ca membrii Camerei Comunelor au respins motiunea impotriva Guvernului, nu voi trata cu usurinta aceasta responsabilitate. Voi continua sa lucrez in sensul promisiunii solemne fata de poporul acestei tari si pentru iesirea din Uniunea Europeana”, a declarat Theresa May dupa anuntarea rezultatului.

Premierul conservator a anuntat ca va organiza o serie de intalniri cu lideri ai Parlamentului si cu liderii partidelor de opozitie, pe tema Brexit.

Sursa: economiczoom.ro.