0 comments

Partidul AUR se consolidează în Republica Moldova

by on 17 mai 2021
 

AUR a anunțat că Partidul Liberal din Republica Moldova, condus de fostul primar al Chișinăului Dorin Chirtoacă, se alătură proiectului partidului, co-preşedintele Claudiu Târziu susținândcă AUR va ajunge în Parlament şi la Chişinău.

Este a treia formațiune din Republica Moldova care anunță că sprijină partidul lui George Simion, după Uniunea Salvaţi Basarabia (USB) și Partidul Popular Românesc (PPR).

Preşedintele Partidului Liberal din Republica Moldova, Dorin Chirtoacă, a susținut într-o conferinţă de presă că necesitatea opţiunii unioniste în buletinul de vot este absolut necesară.

“Păstrându-ne identitatea liberală, noi, membrii Partidului Liberal, am decis să participăm la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie prin alăturare la proiectul AUR. Unirea este obiectivul fundamental pe care-l avem de înfăptuit. Sunt sigur că unirea o vom face sub flamura AUR”, a declarat Chirtoacă, citat ]ntr-un comunicat transmis de AUR.

Co-preşedintele AUR, Claudiu Târziu, sus’ine că Alianţa pentru Uniunea Românilor va ajunge în Parlament şi la Chişinău.

La alegerile parlamentare din decembrie 2020, Alianţa pentru Unirea Românilor a obținut aproximativ 60.000 dde voturi ale românilor din Republica Moldova. AUR s-a lansat şi în Republica Moldova, la Chişinău, în 27 martie.