0 comments

Pașcu îi avertizează pe Rovana Plumb și Dan Nica: Funcția de comisar european nu beneficiază de imunitate

by on 17 august 2019
 

Fostul europarlamentar Ioan Mircea Pașcu (PSD) le transmite colegilor de partid propuși pentru poziția de comisar european de către premierul Dăncilă că funcția în executivul UE nu le oferă imunitate, spre deosebire de cea de membru al forului legislativ european. Viorica Dăncilă i-a propus pe Rovana Plumb și pe Dan Nica pentru Comisia Europeană, din partea României.”Aviz amatorilor: funcția de comisar nu beneficiază de imunitate, doar cea de europarlamentar beneficiază!”, a scris Ioan Mircea Pașcu, sâmbătă, pe Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis, vineri, Comisiei Europene o scrisoare cu propunerile României pentru funcția de comisar european, și anume pe europarlamentarii PSD Dan Nica și Rovana Plumb.

Pe 26 iulie, șeful Executivului preciza că România va trimite două propuneri pentru funcția de comisar european, „una de comisar femeie și una de comisar bărbat”.

Plumb și Nica vor susține, în perioada următoare, interviurile cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru poziția de comisar european.

Pașcu a fost propus de Dăncilă pentru poziția de comisar interimar, pe perioada de tranziție de la alegerile europarlamentare din 26 mai și până la formarea noului Executiv european,în locul Corinei Crețu, care a fost aleasă europarlamentar.

Candidatura sa a fost însă blocată de președintele CE Jean Claude Juncker, care a decis să transfere atribuțiile deținute de Corina Crețu către alți comisari.