0 comments

Paul Stănescu: Negocierea lui Dacian Cioloș cu PNL, o inutilă bârfă la o cafeluță și-o apă plată. Anticipatele, singura soluție viabilă

by on 15 octombrie 2021
 

Negocierea lui Dacian Cioloș cu PNL este doar o inutilă bârfă la o cafeluță și-o apă plată, într-un moment dramatic pentru România, iar premierul desemnat nu va primi voturi de învestitură din partea niciunui partid parlamentar, susține secretarul general al PSD Paul Stănescu. El a susținut că refacerea coaliției este improbabilă, iar alegerile anticipate rămân în continuare singura soluție viabilă.

”Ar fi o bătaie de joc la adresa democrației ca o formațiune de importanța politică a USR-ului să conducă un guvern de coaliție. N-ar mai avea niciun sens alegerile parlamentare, dacă guvernele ar fi conduse de orice partid care intră în Parlament. Nu aveam nevoie de o astfel de pierdere de timp. Relația dintre PNL și USR este ruptă și nu mai poate fi sudată, chiar dacă este posibil ca de fațadă să se împace”, spune liderul PSD, într-un comunicat de presă.

El mai susține că vorbele grele adresate de către PNL USR-ului și invers au consecințe, iar instabilitatea politică va continua.

”PSD a spus că soluția cea mai la îndemână pentru deblocarea situației este un pact politic pentru organizarea de alegeri anticipate. Pentru că este limpede că Cioloș a pornit pe un drum înfundat, cu misiunea clar asumată de pion de sacrificiu. Doar că, pe lângă sacrificarea lui de către Iohannis, cad victime și români”, mai afirmă secretarul general al PSD.

Paul Stănescu conchide că ”dacă la cafeluța de astăzi PNL îl refuză pe Cioloș pentru o majoritate, apar premise și mai clare pentru organizarea de alegeri anticipate. Este soluția de avarie pe care o susține și USR-ul”.