0 comments

Percheziţii în Bucureşti la o reţea care obţinea rambursări ilegale de TVA – RomaniaTV.net

by on 18 septembrie 2020
 

Publicat: Joi, 02 Iulie 2015 07:27 //
Actualizat: Joi, 02 Iulie 2015 10:39

// Sursa: romaniatv.net


Poliţia Română efectuează patru percheziţii, în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de evaziune fiscală, în scopul obţinerii de rambursări ilegale de TVA.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează o acţiune pentru destructurarea unei reţele infracţionale, specializată în evaziune fiscală.

Astfel, sunt efectuate patru percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti, cinci persoane urmând a fi aduse la audieri.

Din cercetări s-a stabilit că, în circuitul infracţional ar fi implicate 5 societăţi comerciale, dintre care 2 din România, 2 din Marea Britanie şi una din S.U.A., prin intermediul cărora ar fi fost evidenţiate operaţiuni comerciale fictive, în scopul obţinerii de rambursări ilegale de T.V.A..

În fapt, reprezentanţii societăţilor comerciale din România ar fi evidenţiat, în cursul anului 2014, în documentele contabile, operaţiuni de cumpărare fictive de produse software de la societăţile din Marea Britanie, care ulterior erau exportate fictiv către firma din S.U.A..

Citeste stirea completa