0 comments

PMP propune cresterea ajutorului financiar pentru copii care au doar un parinte

by on 20 octombrie 2018
 

Un nou proiect de lege al deputatului PMP Petru Movilă, depus în Parlament, propune acordarea unui ajutor financiar pentru familiile monoparentale.

„În condiţiile în care, potrivit statisticilor ONG-urilor şi inspectoratelor şcolare, peste 250 000 de copii români cresc doar cu un părinte sau cu un bunic, proiectul ia în calcul o majorare a indemnizaţiei pe care o primesc, la cerere, familiile monoparentale. Trebuie să aibă documentul prin care ei răspund de copii şi în continuare trebuie să răspundă odată cu primirea acestui ajutor, pentru că sunt condiţii. Copiii trebuie să meargă la şcoală, să nu aibă absențe, adică responsabilităţi absolut fireşti, în condiţiile în care statul te ajută”, susține inițiatorul proiectului, deputatul Petru Movilă

Acum o familie formată dintr-un părinte şi doi copii primeşte de la stat 214 de lei. Dacă initativa legislativă are succes, suma ar putea echivala cu salariul minim pe economie. Beneficiari ar fi inclusiv bunicii sau acele rude care îi cresc pe copiii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate.

Deputat Petru MOVILĂ

Vicepreședinte PMP