0 comments

PNL cere Curții Constituționale să invalideze mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea

by on 14 mai 2019
 

​​Liberalii contestă la Curtea Constituțională hotărârea Camerei Deputaților de validare a mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea.

„Camera Deputaților, în cazul reflectat la pct.4 al paragrafului 35 din Hotărârea Camerei Deputaților nr.122 din 21 decembrie 2016, avea obligația regulamentară să se pronunțe prin vot asupra invalidării mandatului de deputat al domnului Nicolae-Liviu Dragnea deoarece acesta era condamnat pentru săvârșirea unor infracțiuni în cadrul derulării unui proces electoral, cauză expresă de invalidare a mandatului prevăzută de art. 7 alin.(3) teza II din Regulamentul Camerei Deputaților. Este de menționat, totodată, că acestuia i-a fost interzis, din anul 2015 prin hotărârea judecătorească de condamnare rămasă definitivă, exercițiul drepturilor electorale (dreptul de vot și dreptul de a fi ales) pentru o perioadă de 4 ani de zile”, se arată în sesizarea PNL.

Reamintim că pe 22 aprilie 2016, Instanța Supremă l-a condamnat definitiv pe Liviu Dragnea la 2 ani cu suspendare în dosarul referendumului.

De asemenea, instanța a menținut pedeasa accesorie privind interzicerea unor drepturi, însă executarea a fost suspendată pe durata termenului de încercare care a fost majorat însă de la 3 la 4 ani.

CONSULTĂ AICI TEXTUL INTEGRAL AL SESIZARII PNL