0 comments

PNL numește un nou ministru în Guvernul Ciucă / Cine este liberalul favorit pentru portofoliul de la Digitalizare

by on 7 ianuarie 2022
 

Liberalii se reunesc la începutul săptămânii în prima ședința de partid pe noul an. Pe agenda de lucru se află tema certificatului verde dar și propunerea unui nou ministru pentru portofoliul Digitalizării. Potrivit surselor HotNews.ro, conducerea PNL trebuie să aleagă între doi liberali: unul de la Cluj și altul de la Gorj. Postul de ministru al Digitalizării a devenit vacant după ce Florin Roman a demisionat din funcție în urma scandalului privind diploma de licență și plagiatul.

Surse liberale au declarat pentru HotNews.ro că în interiorul partidului sunt avansate două nume: deputatul de Cluj , Ioan Sabin Sarmaș și vicepreședintele PNL Gorj, Iulian Popescu.

„Sabin Sărmaș este susținut de liderii PNL de la Cluj în timp ce Iulian Popescu este un apropiat al secretarului general al PNL- Dan Vîlceanu și este în prezent secretar de stat la Digitalizare. Cea mai mare susținere în rândul liderilor PNL o are Sabin Sărmaș care este un bun specialist și are o colaborare foarte bună cu miniștrii cabinetului Ciucă”, au explicat surse din interiorul PNL pentru HotNews.ro.

Sabin Sărmaş a fost secretar de stat și președinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României timp de un an și jumătate. La începutul anului 2021 a fost eliberat, la cerere, din funcţia de preşedinte ADR de către premierul Florin Cîţu.

În Camera Deputaților, Sabin Sărmaș este președinte al Comisiei pentru tehnologia informațiilor.

Conducerea PNL se reunește luni, în prima ședință din acest an și, potrivit surselor citate, pe agenda discuțiilor se află numirea de la Ministerul Digitalizării. Liberalii urmează să discute despre cele două propuneri și să dea un vot în acest sens.

Portofoliul de la Digitalizare a revenit liberalilor în urma negocierilor privind formarea Guvernului de Coaliție PSD-PNL-UDR. PNL l-a propus pentru acest minister pe deputatul Florin Roman. După doar trei săptămâni, pe 15 decembrie, ministrul Digitalizării, Florin Roman, a demisionat din Guvern după ce a fost acuzat de plagiat și că și-a trecut în CV o licență la Universitatea Babes Bolyai, deși nu a urmat cursurile universității respective.