0 comments

PNL, PSD și UDMR continuă negocierile. Cîțu: Nu ajungem la premier dacă nu avem programul de guvernare

by on 16 noiembrie 2021
 

Negocierile pentru noua Coaliție s-au reluat marți după amiază, PNL, PSD și UDMR discutând asupra retușurilor la programul de guvernare. „Nu ajungem la premier dacă nu avem programul de guvernare”, a declarat liderul PNL, Florin Cîțu.

Dacă cu o seară înainte, potrivit surselor HotNews, într-o întâlnire în cerc restrâns, Florin Cîțu le-ar fi spus liderilor celorlalte două formațiuni că PNL este dispus să accepte varianta numirii premierului prin rotație cu PSD și chiar ar fi dispus să renunțe la funcția de premier în schimbul obținerii portofoliului de la Finanțe, acum în fața presei nu recunoaște nimic.

„În primul rând, haideți să ne înțelegem pe programul de guvernare. Nu putem să mergem mai departe dacă nu ne înțelegem pe programul de guvernare. Pentru noi este foarte important să avem acest program de guvernare aprobat, după aceea putem să mergem mai departe. Nu ajungem la premier dacă nu avem programul de guvernare.”, a spus Cîțu.

Întrebat dacă va propune în ședința Biroului Executiv ca într-o variantă de premier prin rotație PSD să fie primul, liderul PNL a spus doar că se va discuta despre programul de guvernare.

„Noi suntem singurul partid care nu pune astfel de condiții. Văd că toate celelalte partide au tot felul de condiții, ceea ce îmi arată mie că, de fapt, nu vor la guvernare când vin cu astfel de condiții. Eu am văzut că USR își propune președintele partidului, am văzut că PSD își propune președintele partidului. Cumva, când este vorba de PNL, toată lumea trebuie să aibă o opinie”, a spus Cîțu.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă rămâne o variantă de premier al PNL, Cîțu a răspuns că acesta a fost doar pentru un guvern minoritar PNL-UDMR.

„Poate să fie și o altă variantă, de ce trebuie să ne oprim aici. Dacă sunt și alte propuneri în PNL. Pot fii și alte propuneri în PNL. O să vedem care o să fie discuțiile. În acest moment, avem doar o decizie de a forma un Guvern în jurul PNL”, a mai spus liderul PNL.