0 comments

PNL și PSD continuă discuțiile privind programul de guvernare: Taxele și justiția, pe masa negocierilor

by on 14 noiembrie 2021
 

Negocierile pe programul de guvernare al viitorului Guvern PNL-PSD-UDMR continuă astăzi, urmând să fie finalizate chestiuni legate de Finanţe, Justiţie şi Muncă, după ce sâmbătă liberalii și social-democrații au convenit asupra capitolelor pe Economie. Social-democrații au propus un set de măsuri care, potrivit surselor HotNews, au fost acceptate de liberali.

Sâmbătă, o nouă rundă de discuţii a avut loc la Palatul Parlamentului, cu participarea preşedinţilor PSD şi PNL, Marcel Ciolacu, respectiv Florin Cîţu.

Liderul PNL a precizat că au fost finalizate toate capitolele din programul de guvernare, cu excepţia Finanţelor, Justiţiei şi Muncii. După încheierea negocierilor pe marginea programului de guvernare vor urma discuţiile pentru ministere, apoi discuţiile cu privire la premier.

Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat că speră ca săptămâna viitoare să fie dat un vot în Parlament pentru învestirea noului Executiv.

Între punctele rămase în discuţie, asupra cărora nu s-a ajuns la un numitor comun, se numără cele legate de impozitarea progresivă şi desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Legat de „taxa pe lux” cerută de PSD, preşedintele PNL a afirmat, sâmbătă, că în acest moment nu există niciun argument pentru modificarea Codului fiscal, iar măsurile cerute acum au figurat în programul de guvernare al PSD, între 2017-2019 şi nu au fost aplicate. El a subliniat că „taxe mai mari nu vor face decât să crească veniturile acum”.

„După aceea, aceste taxe vor fi eludate, iar veniturile la buget vor scădea”, a adăugat Florin Cîţu.

Referitor la desfiinţarea SIIJ, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut, vineri, că trebuie găsite alte soluţii pentru închiderea MCV. „Cred că am fost foarte clar: în acea zonă trebuie intervenit şi văzut ce trebuie făcut astfel încât să închidem MCV, dar nu prin desfiinţarea SIIJ”, a adăugat Marcel Ciolacu.