0 comments

Poate Google să reinventeze apelul telefonic? – Forbes Romania

by on 11 septembrie 2020
 

Poate, la fel ca mine, simți, nu numai că faci mai puține apeluri telefonice, ci că ești tot mai înclinat să răspunzi. Unul dintre motive este că telefonul este sincron: când sună, sunteți destul de obligați să răspundeți în acel moment, cu excepția cazului în care preferi ca apelantul să-ți lase un mesaj; sau vei reveni cu un apel mai târziu, o opțiune care, în cazul corporațiilor, este adesea dificilă.

Celălalt motiv pentru care apelurile telefonice sunt o problemă este incertitudinea pe care o generează. Datorită originii lor analogice, când nu ai înregistrat apelantul în agenda telefonica, tot ce vezi este un număr, care nu este de mare ajutor, obligandu-te astfel să decizi dacă să răspunzi sau nu la ceea ce se poate dovedi a fi o promoție sau un sondaj.

Dar toate acestea se pot schimba dacă începem să folosim Google Phone, o aplicație care până acum era preinstalată doar în terminalele Pixel și Android One ale companiei, dar cu unele funcții deja extinse la alte smartphone-uri cu Android Pie instalat (precum cele realizate de LG, OnePlus sau Samsung), care pot descărca aplicația din Play Market și apoi o pot configura ca aplicație de apel implicită. Ideea este de a introduce câteva funcții avansate, cum ar fi informații de identificare a apelantului (care pot fi verificate de Google), o siglă sau, mai interesant, un text scurt pentru a specifica motivul apelului.

Google spune că apelurile vor fi verificate printr-un mecanism de ping simultan către un server Google și că sistemul va fi echipat cu controale pentru a preveni abuzul de către companii. Ping-ul va trece de la companie la un server Google și va include numărul său de telefon, receptorul și motivul apelului. Potrivit Google, aceste informații ar fi eliminate de pe server în câteva minute și ar oferi destinatarului apelului răspunsul: dacă ar trebui să întrerupă ceea ce face și să răspundă la acesta, sau nu.

Există multe exemple în care s-ar putea să doriți să primiți un apel de la un număr necunoscut: un avertisment de la serviciul de alarmă antiefracție de la domiciliu, o sumă care depășește o anumită limită a cardului de credit sau reprogramarea unei călătorii. Odată ce utilizarea sa a fost standardizată și extinsă, acest serviciu ar putea fi foarte util și nu numai pentru destinatari: companiile care știu să folosească acest tip de informații suplimentare într-un mod respectuos și responsabil pot obține rate de răspuns mai bune.

Datorită dependențelor hardware, unele dintre aceste posibilități vor fi disponibile doar pe terminalele în care aplicația este preinstalată, dar altele ar putea fi rulate pur și simplu după descărcarea pe smartphone-uri compatibile, indiferent de operator și începând de săptămâna aceasta în Statele Unite, Brazilia , India, Mexic și Spania.

Articol redactat de Enrique Dans pe Forbes.com.

Citeste stirea completa